StoryEditorOCM
Sport"JAKO 2022"

Mališani NK Zadarnove osvojili srebro u Zagrebu. Trener Perica: ‘Oni su nova snaga našeg grada‘

Piše I. Gjergja
27. svibnja 2022. - 12:47

Mališani Nogometnog kluba Zadarnova nastupili su na turniru “Jako Cup” u Vukovini pored Zagreba. Turnir je okupio 18 momčadi kategorije prednatjecatelji A (U-7) koje su bile podijeljene u šest skupina po tri, a među njima su bile i selekcije ponajboljih hrvatskih klubova.

Skupinu prvoga kruga igrala je momčad Zadarnove i završila na prvom mjestu igrajući neriješeno s NK Zagrebom te pobijedivši NK Stubicu.

U skupini drugoga kruga prvo su poraženi od NK Mladost Buzin, nakon čega je uslijedio remi s NK Trnje, dok je u posljednjem nastupu bolji bio GNK Dinamo.

Turnir su završili među najboljih šest momčadi, prve tri završile su u zlatnoj skupini, a druge tri, među kojima i Zadarnova, u srebrnoj. Dodatno priznanje dobio je njihov igrač Lukas Palčić koji je izabran u “Dream team” turnira.

image

Jako cup u Zagrebu

Nk Zadarnova/Slobodna Dalmacija

Na turniru su nastupili prednatjecatelji A u sastavu: Matej Subašić, Maro Perica, Luka Katalinić, Ivano Samardžić, Mauro Pajkin, Lukas Palčić, Ivano Šarić, Adriano Hajnc, Goran Jurlina, Bartol Lerina, Jakov Sarka, Tonći Olić, Mauro Novokmet. Treneri: Patrik Puljić i Roberto Viduka.

– Za naše dječake ovo je bio prvi turnir u životu. Jako sam zadovoljan prije svega pristupom i zalaganjem, ali i igrom koju smo prezentirali, s obzirom na neizbježnu tremu prvog nastupa. Igranje protiv najjačih momčadi iz Zagreba i okolice mnogo nam je koristilo da vidimo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na njih i mogu reći da smo na pravom putu. Čestitam dečkima na trudu, borbenosti i lijepom rezultatu, koji su postigli za naš klub, rekao je trener papalina Zadarnove, Patrik Puljić.

image

Jako cup u Zagrebu

Nk Zadarnova/Slobodna Dalmacija

Jednodnevni turnir u Vukovini bio je organiziran na vrlo visokoj razini, a voditelj Škole nogometa NK Zadarnove Antonio Perica je sve pratio i bio vidno zadovoljan:

– Hvala organizatoru Branku Pavlici na pozivnici i sve pohvale na odlično organiziranom turniru. Znamo koliko je igrača svih uzrasta u Zagrebu i okolici pa sam ulazak u srebrnu skupinu pokazuje da sve ono što radimo ima svoju težinu. Dečki napreduju iz treninga u trening i samo tako trebaju nastaviti. Čestitke i njima i trenerima. Ovo je dokaz da smo na pravom putu, ponosni smo što u klubu razvijamo univerzalni program koji priprema djecu za nogomet od najmlađe dobi (4 godine) pa tako već imamo i tri mlađe momčadi od ove koja je nastupila, a u formiranju smo i četvrte. I oni su naša nova snaga grada, kazao je Perica.

26. lipanj 2024 08:45