StoryEditorOCM
SportVATRENI IZ TINJA

Martin Erlić nakon Eura radi u polju: "Išao sam vaditi krumpire. Moji me ne zamaraju s tim, ali ne mogu uživati dok oni rade!"

Piše Index
4. srpnja 2024. - 18:12

Hrvatski nogometaš i reprezentativac Martin Erlić nakon Eura pomaže svojoj obitelji u poljoprivrednim radovima. Na Instagramu je nedavno objavljena i njegova fotografija iz polja - donosi Index.

Erlić je rođen u Tinju, mjestu u zadarskom zaleđu, između Biograda i Benkovca. Erlići imaju po 500 stabala masline i višnje, 1000 trsova u vinogradu, hektare polja zasađenih mrkvom, lukom, češnjakom, graškom i bobom. Uz to posjeduju i stado ovaca, svinje i kokoši, a Erlić je u nekoliko navrata objasnio da je naviknuo cijeli život raditi s roditeljima i da mu ništa nije teško. Tako je Erlić simpatije javnosti, osim požrtvovnošću na terenu, skupio i svojom jednostavnošću. 

image

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Damir Skomrlj/Cropix

"Kada sam se rodio, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i od njih nas je dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka i skupljanja boca. Koliko danas samo Hrvata skuplja boce... Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe", rekao je jednom prilikom u emisiji Roberta Knjaza.

"Otac me naučio da zadnjih 10 kuna podijelim s prijateljima. Uvijek mi je govorio da je bitno da me ljudi cijene, a ne da me pamte kao škrtu i sebičnu osobu. Uvijek pozdravljam svaku osobu, to radim iz poštovanja. Od čistačice u klubu pa do direktora", dodao je.

Govorio je i o radu u polju: "Išao sam vaditi krumpire. Oni me ne zamaraju s tim, ne žele da idem raditi s njima, ali ne mogu uživati dok oni rade. Uvijek se opustim kada idem dati ovcama jesti u štali. Mljackaju kad jedu, ali je opuštajuće."

image

Na fotografiji: Martin Erlic

Jakov Prkic/Cropix

"Moja velika želja je imati konja i možda više imati farmu, manju, gdje će moja djeca moći odrasti jednog dana. Životinje pružaju jednu posebnu ljubav. A ja bih bio konj da sam životinja. Krenuo sam s devet godina u NK Raštane. Išao sam putem na kojem je bilo puno kamenja, a oko mene šuma. Znali smo i po mraku ići s treninga, ali taj put smo znali zatvorenih očiju", rekao je Erlić. 

Martin je, inače, po struci kuhar. "Bio sam jedan od boljih u struci. Dandanas volim biti u kuhinji i raditi pripremu. Moj je moto tjestenina i rižoto. Ručak bih napravio Severini, bio bi to neki riblji specijalitet, losos ili tako nešto. Večeru bih napravio Cristianu Ronaldu, skuhao bih mu pileće nogice i iznutricu. On neka pere suđe, a ja ću večeru napraviti", izjavio je jednom prilikom - prenosi Index.

image

Na fotografiji: Martin Erlic

Jakov Prkic/Cropix

Inače, iza 26-godišnjeg Erlića je teška sezona. Njegov Sassuolo je ispao iz Serie A kao pretposljednja momčad prvenstva s 30 bodova u 38 utakmica, a na Europskom prvenstvu u Njemačkoj bio je jedan od četvorice igrača kojima izbornik Zlatko Dalić nije dao ni minutu (ne računajući ozlijeđenog Nikolu Vlašića i dva rezervna vratara). Najavio je i odlazak iz kluba, a za njega se navodno zanima Atalanta.

image

Na fotografiji: Martin Erlic
 

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Velika podrška u karijeri Martinu je, osim obitelji, njegova djevojka Nikolina Perković. Prvu zajedničku fotografiju objavili su u siječnju ove godine, na Martinov 26. rođendan i tako potvrdili šuškanja. Ipak, čini se da veza traje već neko vrijeme jer je Nikolina reprezentaciju bodrila još prošlog ljeta u Rotterdamu. Tad je, doduše, nosila dres s prezimenom Luke Modrića - zaključuje Index.

06. srpanj 2024 18:14