StoryEditorOCM
SportZAHVALAN JE, ALI...

Modrić bi derbi mogao gledati s klupe, Ancelotti objasnio: ‘Osobno mi je jako teško, ali to mi je posao‘

3. veljače 2024. - 18:48

Realov trener Carlo Ancelotti, koji bi u derbiju s Atleticom mogao ostaviti Luku Modrića na klupi za pričuve, rekao je u subotu da mu jako teško pada donošenje takvih odluka.

"Jako je teško ostavljati na klupi profesionalce koji treniraju i rade dobro, te koji su ozbiljni  i motivirani", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu upitan koliko mu je teško izostaviti Modrića.

Modrić, 38-godišnji vezni igrač, u četvrtak je odigrao svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi od 2-0 nad Getafeom. Ancelotti ga u prethodne dvije prvenstvene utakmice s Almerijom i Las Palmasom nije bio poslao niti na zagrijavanje.

"Posebno mi je teško ne stavljati u igru igrače koji su ovdje obilježili jedno razdoblje, i koji ga nastavljaju obilježavati", rekao je Ancelotti. "Kome je teže donositi takve odluke nego meni, koji sam zahvalan Luki na svemu što je napravio tijekom mog boravka ovdje. Iznimno mi je stoga teško i komplicirano. Osobno mi je najteže. U sportskom smislu i ne jer mi je posao donositi takve odluke, ali kao osobu me jako pogađa", dodao je.

image
AFP

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid u nedjelju će u 21 sat ugostiti trećeplasirani Atletico. Modrić je u subotu normalno trenirao sa suigračima.

Premda je Ancelotti i u subotu ponovio da je Modrić odigrao "savršeno" protiv Getafea prije tri dana, postoji mogućnost da ga ostavi na klupi jer ima ukupno sedam raspoloživih veznih igrača. Toni Kroos, kojeg također rotira, nije ulazio protiv Getafea pa je odmoran.

Real Madrid će već za tjedan dana igrati novi derbi s vodećom Gironom. Ancelotti ove sezone prednost na sredini terena daje mladim igračima u sklopu politike kluba o pomlađivanju momčadi započete prije nekoliko godina.

Modrić, kojem za pet mjeseci istječe ugovor, ove sezone je sudjelovao u 25 utakmica upisavši šest asistencija i jedan pogodak. Od dolaska u Real Madrid u ljeto 2012. osvojio je s klubom 24 trofeja te je dokapetan momčadi.

25. travanj 2024 16:02