StoryEditorOCM
SportJAKO PUNO NOVACA

Modrić žali zbog ostanka u Madridu? Španjolci javljaju da je definitivno prelomio, bio bi to brutalan kraj karijere

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
7. veljače 2024. - 08:51

Kamo će Luka Modrić nakon završetka Europskog prvenstva, koji će klub i koju državu izabrati za nastavak svoje bogate igračke karijere?

To je pitanje koje u ovom trenutku nema odgovor, no svako malo pojavi se neka informacija koja sugerira moguću odluku kapetana hrvatske nogometne reprezentacije - pišu Sportske novosti.

Modrić je s Real Madridom osvojio brojne trofeje, odigrao je za kraljevski klub od ljeta 2012. godine 514 utakmica uz 38 postignutih pogodaka i 83 asistencije u svim natjecanjima, ali u aktualnoj sezoni minutaža mu je značajno smanjena.

Ukupno 26 nastupa uz odigrane 1.354 minute manje je nego što je očekivao kad je prošle godine produljio ugovor. Tada mu je obećavana važna uloga u momčadi, no ispalo je da trener Carlo Ancelotti ima neke druge planove te je uglavnom forsirao mlađe igrače.

Španjolski novinar Eduardo Inda, nekadašnji direktor El Munna i Marce, smatra kako kapetan Vatrenih žali zbog ostanka u španjolskoj prijestolnici, te očekuje kako će na ljeto krenuti stopama svog velikog prijatelja Ivana Rakitića i nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji.

image
AFP

Već ranije imao je Modrić ponude bogatih saudijskih klubova, a sad je, kako sugerira španjolski novinar, definitivno prelomio.

- Ostao je zbog trenera. Nakon nekoliko mjeseci on nije ni 12. ni 13. igrač momčadi. Zbog toga je uzrujan. Na lijep je način, jer je on pristojan, rekao Carlu Ancelottiju da je izigran. Ancelotti mu nije rekao da će biti starter, ali mu je govorio da će igrati i da računa na njega. Da li zaista računa? On je ove sezone 15. ili 16. igrač momčadi – istaknuo je Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito.

Dodao je kako mu Real neće produljiti ugovor te će kao slobodan igrač moći napustiti klub po završetku sezone. Spominjala se ranije ideja njegovog povratka u zagrebački Dinamo, ali izgleda da od toga, barem zasad, neće biti ništa.

Izglednije je da će preseliti u Aziju.

- To je jako puno novca. Prvo su mu ponudili 40 milijuna eura, a onda 60 milijuna eura po sezoni. Bio bi to brutalan kraj Modrićeve karijere – smatra Eduardo Inda, direktor španjolskog portala Okdiario.

27. travanj 2024 08:50