StoryEditorOCM
SportGLAVNO NATJECANJE

Na regionalnom prvenstvu Hrvatske plivačima “Zadra” ukupno 20 odličja!

Piše Ivica Gjergja
27. lipnja 2024. - 19:13

Na bazenima Poljud u Splitu je u nedjelju je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske za kategorije od mlađih kadeta do seniora za Regiju 1, a priređivači su bili Splitski klubovi. Kroz jutarnji i popodnevni dio natjecanja, plivalo je 330 plivača iz 12 klubova iz Dalmacije, a za PK Zadar je nastupilo 29 plivača.

Većini plivača, ovo je bilo glavno natjecanje i posljednja prilika za isplivavanje normi za državno prvenstvo u srpnju. Po propozicijama natjecanja, sve kategorije natjecale su se za pojedinačne plasmane, a za mlađe kadete i kadetkinje, ovo je ujedno bilo i Ekipno prvenstvo Dalmacije. Plivači “Zadra” su došli do ukupno 20 odličja; 15 individualnih i 5 štafetna. Isplivali su 5 zlatna, 2 srebrna i 13 brončanih odličja.

Za PK Zadar nastupili su: Lovre Dellavia, Andrea Uhoda, Andrija Radas, Adrian Marinović, Paulo Sinovčić, Tin i Toni Mršić, Laura i Filip Župan, Anna Veselić, Ana Knežević, Adriana Knežević, Tonka Plavčić, Tia Butić, Rita Herceg, Mia Šarić, Danica Sorić, Karla i Erika Sorić, Ivano Kuman, Niko Baričević, Matija Ukalović, Niko Olujić, Aria Bončić, Marta Vrdoljak, Mareta Mikulić, Mia Zekanović, Zrna Šijaković, Sarah Michelle Coha. Ekipu su pratili treneri Željko Olujić, Ivan Karavida i trenerica Maja Štrbac.

Najuspješnijii po kategorijama bili su sljedeći plivači: juniorke Rita Herceg i Sarah Michelle Coha, ml. juniori Mia Šarić, Andrea Uhoda, Ivano Kuman i Filip Gajić, kadet Filip Župan te ml. kadetkinja Laura Župan.

Juniorka Rita Herceg osvojila je seniorska i juniorska zlata u disciplinama 100m prsno (1:18.55) i 50m prsno (37.39) te seniorsku i juniorsku broncu na 50m leptir (31.53). Juniorka Sarah Michelle Coha je također otplivala seniorsku i juniorsku broncu na 50m prsno (38.44).

Mlađa juniorka Mia Šarić osvojila je broncu na 50m leptir (31.84) u kategoriji. Andrea Uhoda je također u ml. jun. kategoriji osvojila broncu na 100m slobodno (1:05.14). U muškoj konkurenciji, ml. junior Ivano Kuman je osvojio broncu u disciplini 400m mješovito (5:28.61), dok je Filip Gajić doplivao također do bronce na 50m leptir (28.65).

U kadetskoj kategoriji, najuspješniji je bio Filip Župan koji je osvojio kadetsko zlato na 50m leptir (28.76) te broncu u disciplini 100m slobodno (59.13). Mlađa kadetkinja Laura Župan je osvojila broncu na 50m leptir (33.67).

U štafetnim utkama, srebrna je bila ženska mlađe kadetska štafeta na 4x50m slobodno (2:08.33) u sastavu: Ana Knežević, Aria Bončić, Adriana Knežević, Laura Župan. Brončana odličja u štafetnim utrkama osvojile su sljedeće štafete: ženska kadetska štafeta na 4x50m slobodno (2:03.98) u sastavu: Tonka Plavčić, Mia Zekanović, Mareta Mikulić, Zrna Šijaković; muška kadetska štafeta na 4x50m slobodno (1:53.40) u sastavu: Filip Župan, Toni Mršić, Tin Mršić, Paulo Sinovčić; kadetska štafeta 4x100m slobodno mixed (4:16.99) u sastavu: Filip Župan, Toni Mršić, Zrna Šijaković, Mia Zekanović; juniorska štafeta 4x100m mješovito mixed (4:39.23) u sastavu: Mia Šarić, Lovre Dellavia, Rita Herceg, Ivano Kuman.

Od ostalih rezultata, za istaknuti su plivači koji su u svojim i starijim kategorijama ulazili u najboljih 10 u Dalmaciji, a oni su: Danica Sorić, Zrna Šijaković, Tonka Plavčić, Adriana Knežević, Lovre Dellavia, Tin Mršić, Ana Knežević, Andrija Radas, Toni Mršić i Niko Baričević.

- Plivači koji su isplivali kvalifikacijske norme za državna prvenstva nastavljaju sa daljnjim pripremama za treći i četvrti dio Regionalnog prvenstva Hrvatske koji će se također održati u Splitu 29.06. Mlađim natjecateljima slijedi odmor, a za sve ostale plivače Kluba nema mirovanja. Kao i svako ljeto, Pk Zadar se seli na otvoreni bazen Kolovare. Škola plivanja na Kolovarama započinje 1. srpnja, a testiranja će se provoditi svaki radni dan od 10:30 ujutro. Iz Kluba pozivaju sve zainteresirane da se prijave u ljetnu školu plivanja koja traje do kraja kolovoza, kazali su nam iz PK Zadra.

image

PK Zadar, plivanje

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

PK Zadar, plivanje

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

PK Zadar, plivanje

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

PK Zadar, plivanje

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

PK Zadar, plivanje

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

 

27. lipanj 2024 19:20