StoryEditorOCM
SportEUROPSKO PRVENSTVO

Najbolji hrvatski skakač u vodu, Zadranin Matej Nevešćanin, osvojio sedmo mjesto u finalnom natjecanju u skokovima sa daske

Piše hINA
21. lipnja 2024. - 08:54

Najbolji hrvatski skakač u vodu Matej Nevešćanin osvojio je sedmo mjesto u finalnom natjecanju u skokovima sa daske (1m) na Europskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Beogradu, a naslov europskog prvaka osvojio je Poljak Andrzej Rzeszutek.

Za 32-godišnjeg poljskog skakača to je prva medalja na velikom natjecanju, a do nje je došao sakupivši 394,40 bodova za šest skokova koje je izveo u finalu.

Poljak je spriječio slavlje Talijana koji su zaposjeli preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju. Srebrnu medalju je osvojio Matteo Santoro (391,70), koji je imao zlato u rukama do posljednjeg skoka, a bronca je pripala Stefanu Belottiju (370,50).

U svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji, prošlogodišnji juniorski europski prvak, 17-godišnji Zadranin Matej Nevešćanin sakupio je 329,10 bodova, što je bilo dovoljno za sedmo mjesto u konkurenciji 12 finalista.

Uz Nevešćanina, koji je u finale ušao kao šesti u kvalifikacijama, nastupio je i 16-godišnji Marko Huljev koji je u preliminarnom natjecanju završio na nezahvalnom 13. mjestu te za nešto više od jednog boda (1,25) ostao bez nastupa u finalu.

Matej Nevešćanin će do kraja natjecanja imati još dva nastupa: pojedinačno s daske (3m) u subotu te u sinkroniziranim skokovima s daske (3m) u paru s Davidom Ledinskim u nedjelju.

 

26. lipanj 2024 15:47