StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/1. KOLO

Neretvanac u Biogradu po velikoj vrućini odnio pobjedu ‘na mišiće‘

Piše Ivica Gjergja
26. kolovoza 2023. - 21:11

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvijo. Gledatelja: 100. Sudac: Mario Soldić (Hrvace) 6,5. Pomoćnici: Jadrijević i Barić.

PRIMORAC – NERETVANAC 0:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Deak (34).

Najbolji igrač: Dino Deak (Neretvanac).

PRIMORAC: Stojanov 6, Stura 5,5 (od 46. Vodopija -), Torbarina 5,5, Bitunjac 5,5, Lazarevski 5,5, Musa 5, Kolenda 5 (od 80. Mrkić -), Labus 5,5 (od 66. Nakić -), Gambiraža 5 (od 53. Birkić -), Okechukwu 5 (od 46. Kadija -), Jurišić 6. Trener. Dragan Blatnjak 6.

NERETVANAC: Bačić 6, Pandža 5,5, Gagula 6, Deak 6,5, Batinović 5,5, Zubac 5,5 (od 86. Petrović -), Šetka 5, Popić 5, Medić 5,5, Petriško 6, Blažević 6. Trener: Josuip Tošić 6,5.

Na samom otvaranju susreta domaći nogometaši imali su dobar pritiska na zadnju liniju Neretvanca no čvrsta obrana na čelu sa Deakom i Batinićem je sve prijetnje zaustavila.

I dalje je domaćin agilan i napada ali bez ikakvih prijetnji po gol Bačića. Bilježimo jednu lijepu akciju u 11. minuti gostiju preko Medića no i on je šutirajući izbacio loptu u aut.

Prema svemu viđenom ravnopravna utakmica suparnika, po velikoj vrućini dobro su se kretali igrači jednog i drugog tima.

Nakon minute odmora radi osvježenja agilniji su gosti, obrana domaćih je nešto propusnija, a doslovno je p(r)opustila u 34. minuti kada se nakon kornera s desne strane u petercu domaćina najbolje snašao Dino Deak i postigao zgoditak za vodstvo.

I dalje je ravnopravna igra sve do 43. minute kada je u skoku između dvojice obrambenih igrača pao domaći igrač Gambiraža no sudac je ostao nijem i Neretvanac je otišao na odmor s vodstvom.

Angažiranije su domaći nakon dvije izmjene ušli u drugo poluvrijeme, da bi se u 51. minuti Luka Vodopija lijepo vinuo na jedan centaršut s desne strane, no lopta je otišla pokraj vratnice.

I dalje napadaju kao osice domaći nogometaši te je Vice Birkić u prodoru oboren u kaznenom prostoru, sudac nije uz nezadovoljstvo domaće klupe svirao kazneni udarac s 11 metara.

U sudačkoj nadoknadi od pet minuta Kadija je u prvoj promašio čistu prigodu i tukao u vratara, samo minut kasnije i Birkić glavom tuče pokraj vratnice, te ponovo Birkić ne uspijeva zabiti u sam smiraj susreta.

Bodovi odoše u Opuzen na mišiće Neretvanca.

29. travanj 2024 14:38