StoryEditorOCM
SportMLAĐA MOMČAD

Novi kormilar HNK Zadar Marin Oršulić ima cilj: Borimo se za vrh ljestvice!

Piše Ivica GJERGJA
20. kolovoza 2023. - 14:12

Nakon što su dvije utakmice kvalifikacija za viši rang HNK Zadra i Karlovca otišle na stranu Karlovca, došlo je do promjena u stručnom stožeru i igračkom dijelu ovog četvrtoligaša. Novi kormilar s izvrsnim referencama je Marin Oršulić (36), koji je u svom trenerskom putu prošao mnogo toga. Sigurno će pod njegovom palicom Zadar na terenu „pjevati“ drugu pjesmu. Nakon završetka jednog treninga, a kako se primiče datum početka natjecanja u Trećoj NL-Jug (26. kolovoza), s njim smo razgovarali o o Zadru, proteklim pripremama i o tome koji je cilj Kluba u predstojećem natjecanju.

- Ovaj mjesec dana, od kada sam došao, bio je intezivan. Mislim da smo pripreme odradili na najbolji način. Dečki su naporno radili i prošli su ono što pogoduje i treba kluba kao što je Zadar, ali i meni kao treneru. Sve se odvilo bez ijedne „mrlje“, bez iskakanja bilo koga, bez pritužbi. Nije bilo lagano, no sve je prošlo u redu. Fizički smo došli na visoku razinu i vjerujem da ćemo spremni dočekati prvenstvo. Nova je momčad, trebat će dosta vremena za preslagivanje i taktičke varijante na kojima trebamo raditi, ali u globalu smatram da su pripreme odrađene korektno. Znam da ćemo u kratkom roku vidjeti gdje smo, vjerujem da će biti sve dobr. Pripreme smo odradil upravo onako kako smo ih i zacrtali. Imali smo dobre uvjete, dobar teren, lijepo vrijeme za rad.

Na vašim prvim susretima na Kupu Biograda vidjelo se puno dobre igre, ali i da je to nova ruka rada?

- Mi u odnosu na prošlu godinu imamo sasvim drugu selekciju igrača, naša momčad je puno mlađa i pokretljivija u smislu motorike. Trebat će malo iskustva, no smatram da je velika razlika između igrača koji su bili prošle godine, koji su imali karijeru iza sebe i talentiranih te mladih igrača koji su željni uspjeha.

Koji su planovi HNK Zadra?

- Osobno, za mene je cilj uvijek isti gdje god sam bio trener, a to je pobijediti. Neće biti lako „naoružali“ su se i ostali klubovi u ovoj ligi i gostujuće utakmice je teško dobiti, a toga smo svjesni. Prošao sam osobno mnogo toga i vjerujem svojim dečkima, znam da će odraditi sve susrete na dobar način. Već nekoliko godina cilj je vrh ljestvice, a kad sam čuo da nije ni jednom bio prvi to me je na neki način „kupilo“. Zbog toga sam i došao tu, jer mi to predstavlja izazov. Zadar ima ime i kvalitetu. Svjestan sam težine posla ekipa koje ulažu u vlastite snage i mogućnosti.

Što je s igračkim kadrom?

- Postojeći kadar je dobar, no uvijek tražimo tko će ovaj kadar nadopuniti karakterno, iskustveno, nekog stopera ili veznog uvijek je dobro imati. Trebaju nam igrači koji znaju i žele staviti glavu gdje netko ne bi ni nogu u Metkoviću, Opuzenu... Takve tražimo, no ukupnošću i kvalitetom kadra sam zadovoljan, uvjeren sam da s ovim kadrom možemo napraviti posao koji se od nas traži, a to je vrh ljestvice!

Tko je Mario Oršulić?

Dosta dugo je profesionalno igrao nogomet. Bilo mu je lijepo igrati pred punim stadionom, ispunila mi se želja kad je igrao pred 20000 ljudi. Igrao u CS-ka Bugarskoj, Omoniji Cipar, u Norveškoj, u Koreji u najtrofejnijem klubu te u Zagrebu gdje su bili na drugom mjestu. I s ostvarenim je igračkim putem zadovoljan. Što se trenerske karijere tiče, ona je počela od Neretvanca, pa Jadran LP gdje je imao dosta uspjeha, onda je u Croatii Zmijavce napravio odličan posao i dobar rezultat. Sada je kaže dvije škaline niže, ali motiv mu je isti, a to je pobjeda.

03. srpanj 2024 11:36