StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/3. KOLO

Očekivala se pobjeda Zadra no na kraju bi trebali biti zadovoljni što nisu poraženi jer Uskok je bio bolji

Piše Ivica Gjergja
11. rujna 2024. - 21:18

ZADAR – Igralište Stanovi. Sudac: Niko Radnić (Šibenik) 6. Pomoćnici: Brajković i Štampalija.

ZADAR – USKOK 1:1

Strijelci: 0:1 Botić (35), 1:1 Jurić (74).

Najbolji igrač: Kristijan Jurić (Zadar).

ZADAR: Pinčić, Muić, Knez (od 46. Nakić), Viduka, Mahmutović, Jurić, Rudić (od 55. Pedišić), Sikira, Djevaljekaj, Grgić (od 63. Miletić), Jurišić. Trener: Zoran Erlić.

USKOK: Ninčević, Vidović, Vuković, Pekić, Perković (od 68. Vušković), Pažanin (od 57. Rodić), Marinović (od 59. Tadić), Teklić, Botić (od 68. Božinović), Vladušić, Stjepanović. Trener: Boris Pavić.

Od igrača trenera Zorana Erlića, s obzirom na to da je bio derbi, očekivala se pobjeda, no na kraju bi, kada se sve uzme, mogli biti zadovoljni što nisu poraženi jer su gosti bili bliži pobjedi. 

Zanimljivo je da vratar Uskoka Ninčević nije imao intervencija u prvom dijelu. Njegov kolega Jakov Pinčić također je bio na mjestu, ali nije mogao ništa napraviti da zaustavi vodstvo Uskoka u 35. minuti. Botić se sam iz solo akcije probio i s vrha kaznenog prostora pogodio desnu stranu gola. 

Zadar je bio odsječen sa samo jednim napadačem, Mahmutovićem, koji nije imao dovoljno lopti. Treba reći da su gosti imali u 53. minuti veliku prigodu za 2:0, ali je priliku upropastio Teklić. Akcije Luke Viduke, te prolaz Nikole Jurišića po desnoj strani i udarac Mahmutovića mirisali su na gol, ali nije ga bilo. Pogodak je za poravnanje postigao je Kristijan Jurić nakon glavometa domaćih igrača u 74. minuti. 

Od Zadra se očekivalo više.

11. rujan 2024 21:18