StoryEditorOCM
SportMLADI TALENTI

Ovo je stvarno rijetkost: od sedam ekipa NK Zadarnova, četiri su na prvom mjestu u svojim uzrastima! Evo najboljih strijelaca...

Piše i. Gjergja
10. listopada 2023. - 21:01

Čak sedam ekipa iz NK Zadarnova natječe u službenim natjecanjima nižih uzrasta pod okriljem Nogometnog saveza Zadarske županije, a četiri ekipe trenutno zauzimaju prva mjesta na ljestvicama.

Iako takva situacija nema poseban rezultatski značaj s obzirom na tek odigranih pet ili šest kola, ovakav uspjeh pokazatelj je dobrog rada u klubu te vrlo motiviranog ulaska u sezonu mladih zadarskih nogometaša, što zaslužuje posebno pažnju.

Pođimo redom...

Mlađi pioniri A kao branitelji naslova u sezonu su ušli s četiri uzastopne pobjede, protiv Škabrnje, Zemunika, Vrčeva i Hajduka, dok su u posljednjem kolu odigrali neriješeno s vrlo dobrom momčadi Novalje. Sljedeći ispit za vodeću momčad lige trenera Damira Ivančića je gostovanje kod Velebita u Gračacu. Ivan Katavić trenutačno je vodeći strijelac lige s 12 golova, dok su Niko Lijić i Karlo Pavlović na četvrtoj poziciji s po 7 golova. Kristiano Samardžić zabio je 4 gola, Niko Galov 2, dok su po jedan postigli Niko Rončević, Ivano Perica, Marin Maračić, Luka Korda, Lovre Bračić i Gabriel Baričević.

U istom natjecanju mlađi pioniri B, pod vodstvom trenera Marka Jurline, ostvarili su tri pobjede, protiv Vrčeva, Hajduka i Velebita iz Gračaca, uz dva poraza od Novalje i Galovca te se uoči gostovanja na Pagu u sljedećem kolu nalaze na sedmom mjestu. Prvi strijelac momčadi trenutačno je Damir Vuković sa 5 golova, Maro Kapić postigao je 2, a Mate Buljat, Noa Colić, Vice Jurlina, Lovre Krpeljević i Luka Marčina po jedan.

Na vrhu prvenstvene ljestvice nalazi se i momčadi tića A, koju vodi trener Antonio Perica. Oni su trenutačno na maksimalnom učinku od pet pobjeda i to protiv Svetog Mihovila, Novalje, HNK Zadra 2, Paga i Zare, dok je u sljedećem kolu na rasporedu dvoboj s prvom momčadi HNK Zadar. 

Lovre Kotrulja trenutačno je na dva postignuta pogotka, a po jedan su zabili Karlo Bilaver, Kristian Bušić, Marko Marina, Dominik Miočić, Luka Paleka, Antonio Smokrović i Aleksandar Tomasov.

Tići B su, pak, nakon uvodnog poraza od obrovačke Zrmanje, slavili protiv Zlatne luke, Škabrnje i Arbanasa 2 te se nalaze na drugoj poziciji. Njih ovaj tjedan očekuju dva prvenstvena ispita, prvo na gostovanju kod Zemunika pa zatim u Crnom. Po 4 gola zabili su Stipe Marina i Aleksandar Tomasov, 2 Dominik Pandža, a jedan Adrian Ivić.

U istoj ligi tići C, pod vodstvom trenera Šime Žilića, nalaze se na četvrtom mjestu s dvije pobjede (Dalmatinac, Bibinje) te po jednim remijem (Arbanasi 2) i porazom (Zrmanja). I njih u sljedećem kolu očekuje gostovanje u Zemuniku.

Strijelce predvodi Leon Tolo s 3 gola, 2 je zabio Mauro Paša, a po jedan Karl Deša, Granit Memqaj, Duje Stojić i Ivan Vuleta.

Konačno, svoje lige predvode i obje momčadi papalina. Momčad trenera Patrika Puljića (papaline A) u sezonu je ušla s četiri pobjede, redom protiv Paga, Sv. Mihovila, Abecede 2 i Dalmatinca, a u sljedećem kolu igra protiv Zare.

Drugi strijelac ligę trenutačno je Franko Bilaver sa 7 golova, dok su na trećem mjestu s po 5 golova Ivano Šarić i Tonći Olić. Po tri gola zabili su Mauro Pajkin, Lucas Palčić i Matej Subašić, a dva Ivano Samardžić.

Papaline B trenera Marina Zubčića sezonu su otvorile remijem kod Dragovoljca, da bi potom ubilježile bodove protiv Novalje, gračačkog Velebita i NOŠK-a. Uoči dvoboja s Gospićem nalaze se na diobi prvog mjesta s istim brojem bodova kao Hrvatski vitez Posedarje.

U ovoj momčadi Marin Ač zabio je 4 gola, Lovre Karlović 3, a Marko Bračić, Adriano Hajnc, Tonći Jurlina, Ante Kljaić i Bartol Surić po jedan.

26. lipanj 2024 08:41