StoryEditorOCM
SportXXL FOTOREPORT

Premijer liga na Višnjiku: Zadru 2:0 u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske; stigao i Vlado Đurović

Piše Dražen Žura
28. svibnja 2021. - 20:10

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Suci: Luka Kardum (Zagreb), Tomislav Vovk (Slavonski Brod) i Luka Kardum (Zagreb):

ZADAR – SPLIT 73:58 (18:13, 10:15, 21:12, 22:18).

ZADAR: Carter (9), Jordano (9), Justice (8), Palokaj (2), Brala, Vuković (6), Bursać (2), Junaković (2) , Mavra (19), Onuaku (14), Planinić, Kraljević (2).

SPLIT: Perković, Perasović, Kedžo, Ukić (2), Marčinković (11), Bajo, Babić (11), Vranković (2), Luković (12), Marić (11), Mesiček (10), Đoković.

Snove i planove od dva prema ništa u finalnoj seriji, Zadar je ispunio i opet na svojem parketu zaustavio Split koji je istina izgledao bolje nego u prvom ogledu, međutim, nedovoljno za iznenađenje!

Nije moglo bolje početi za Zadar nego je bila "trica" Kodija Justicea, međutim, brzo je u borbi s Chinanuom Onuakuom, ubačajem ispod samog obruča reagirao Antonio Vranković, potom je Luka Babić zabio za tri poena.

Protjecalo je vrijeme, poeni su slično kao u prvom dvoboju išli na kapaljku, onda je opet Justice bio uspješan iz daljine, Dominik Mavra i Onuaku su dodali po dva i prvi osjetniji rezultatski iskorak 13:7, međutim, Onuaku je otišao na klupu u igru je ušao Jure Planinić. I tu je svoju prigodu ugledao Marin Marić, lako je dolazio do ponea, umiješao se i Blaž Mesiček za poravnanje. Nije to sjelo dobro Carteru "naljutilo" ga je, pa se iza njegova imena upisalo pet poena!

Nanovo je Marić krenuo žestoko, zaradio je koš i dodatno, k tomu Onuaku je napravio drugu osobnu i otišao na klupu. Mesiček je svojom iznimno meknom rukom donio "žutima" pvo vodstvo, koje su potom poništili Justice i Mavra s tri slobodna bacanja. Marko Luković je pak stigao do svoje prve "trice" i opet su gosti bili u prednosti sve dok Mavra nije uzvratio na isti način, Filip Kraljević je pogodio za dva! Ali je zadnju riječ imao Luka Babić, koji je s "dvicom" zaključio poluvrijeme svima vidljivo posve siromašno koševima!

Bolje otvaranje treće četvrtine imao je Zadar, dva puta je Onuaku imao svoje "minijature", jedan izvrstan ulaz s dva poena ostao je iza Cartera dok je Antonio Jordano zabio "tricu" (39:30). Ali je Split brzo odgovorio nakon dvije velike zadarske pogreške, potom i treće, međutim, gosti nisu iskoristili ni jedno od tri dodatna bacanja, dva puta Pavle Marčinković, jednom Babić.

Onda su ih za sve "grijehe" s tri poena kaznili, najprije Mavra, potom i Domagoj Vuković. Split se nije dao smesti ni kad ih je Vuković gurno na minus 12, naprotiv, Ukić je u svom stilu probio obranu, iza njega je Marčinković bio precizan na "trici", Luković spretan pod obručem (52:47) a do kraja više od sedam minuta i puno borbe.

I tu borbu Zadrani su riješili više nego uvjerljivo Onuakua se nije moglo zaustaviti pod obručem, izvana ih je zaskočio Jordano, išla ga je "trica", čime je Splićane skroz zustavilo!

PRIVATNI POSJET VLADE ĐUROVIĆA

Svoj privatni posjet Zadru, Vlado Đurović , trener "zlatne generacije '86" , nije propustio kako bi nazočio ogledu Zadra i Splita.

- Nekako mi se čini kako bi to bio veliki grijeh da nisam uspio iskombinirati boravak u Zadru i odlazak na utakmicu koja mojim Zadranima puno znači. Ujedno sam se družio s meni dragim ljudima, naše veze nikad nisu popucale, čvrste su to niti – kazao je Đurović.

28. travanj 2024 17:23