StoryEditorOCM
SportZADAR OPEN

Prvo izdanje profesionalnog teniskog turnira održat će se od 21. do 28. ožujka na terenima Falkensteiner Resort Punta Skala

Piše Zadarski.hr
20. ožujka 2021. - 10:20
Frane Ninčević, Vladimir Jovanoski, Toni Dujmenović, direktor Teniskog turnira Zadar Open, Goran Sremec, Resident Manager Falkensteiner Resort Punta Skala, Luka Ninčević Mario ĆuŽiĆ/hts

Sve je spremno za početak uzbudljivog teniskog tjedna u Zadru. Prvo izdanje profesionalnog teniskog turnira Zadar Open održat će se od 21. do 28. ožujka na terenima Falkensteiner Resort Punta Skala, u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Borik. Turnir iz kategorije ATP Challenger 80 počinje u nedjelju kvalifikacijskim mečevima, a tijekom tjedna na tri zemljana terena zaigrat će tenisači iz cijelog svijeta. 

- Hrvatski teniski savez organizira nikad veći broj profesionalnih turnira u prvom dijelu sezone. Počelo je Istarskom rivijerom, a najjači turnir iz serije je Zadar Open koji se igra idućeg tjedna na terenima Falkensteiner Resorta Punta Skala. Ova serija turnira je dobra prilika za hrvatske tenisače koji sada ne moraju putovati u inozemstvo, već mogu u Hrvatskoj ići s turnira na turnir. Zadarski turnir ima nagradni fond $52.080 što je i dobra prilika za sve tenisače da u ovim teškim vremenima nešto zarade  – najavio je turnir direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Na turniru će se natjecati 32 tenisača u pojedinačnoj konkurenciji te 16 u konkurenciji parova. Među njima su i mladi hrvatski predstavnici koji će dobiti priliku ATP bodove skupljati na domaćem terenu. Na turniru Zadar Open tako će zaigrati Nino Serdarušić, Duje Ajduković te mladi Zadrani, Frane i Luka Ninčević.

image
Frane Ninčević, Luka Ninčević 
Mario ĆuŽiĆ/hts

- Ovaj turnir znači puno za zadarski tenis koji je potonuo u jedno sivilo. Posljednjih desetak godina nismo imali razvoj, natjecateljski. Nadam se da će ovaj turnir potaknuti mlade tenisače, kojih imamo veliki broj u tri zadarska teniska kluba, te da ćemo u budućnosti imati još više Zadrana na turniru – izjavio je direktor turnira Zadar Open Toni Dujmenović dok su zadarski tenisači Luka i Frane Ninčević dodali: 

- Veseli nas što možemo igrati u svom gradu, nadam se da ćemo baš ovdje pokazati svoj najbolji tenis. Zadarski turnir, kao i ostali u seriji, velika je prilika za nas. Ako bismo uspjeli nešto postići bio bi to veliki iskorak, ali i motiv za budućnost - rekli su.

Turnir se održava pod strogim epidemiološkim mjerama te će svi sudionici i njihovi gosti biti više puta PCR testirani. Falkensteiner Resort Punta Skala omogućuje održavanje teniskog turnira u sigurnim uvjetima za sve sudionike, a dodatna prednost je i što je hotel u kojem su smješteni igrači u neposrednoj blizini terena.

image
Toni Dujmenović, direktor Teniskog turnira Zadar 
Mario ĆuŽiĆ/hts

- Iznimno nam je zadovoljstvo biti domaćinom ovog turnira. Naša sportska infrastruktura omogućuje nam da možemo ugostiti jedan ovakav događaj. U prošlosti smo u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom ugostili polufinala Davis Cupa i ovo je logičan slijed događaja! – izjavio je Goran Sremec, Resident Manager Falkensteiner Resorta Punta Skala.

Turnir će se prenositi putem live streama, dok će mečeve od četvrtine finala prenositi i Sportska TV. Zadar Open jedan je od više od deset turnira koji će se ovog proljeća održati u devet hrvatskih gradova te na velika vrata vratiti profesionalni tenis u Hrvatskoj.

20. travanj 2024 09:02