StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

S 20 poena i 7 skokova Aleksandar Bursać predvodio Zadar do pobjede nad Furnirom. Perinčić: Bilo je teško u dva dana igrati dvije utakmice

Piše Ivica Gjergja
9. listopada 2021. - 23:08

Očevidno da je odigrana utakmica sa Cibonom prije nekih 24 sata ostavila traga na košarkašima Zadra. Naime, slabo su Zadrani ušli u susret, a na drugoj strani Furnir, čvrst kao „suho drvo“ poveli su vodili na otvaranju susreta i pred kraj prve četvrtine domaćini su došli na dva koša razlike.

Kada je Martin Junaković uvidio da se Furnir ne šali, pokrenuo je svoje, podsticao svojim koševima, pogodio je za dvicu i tricu, te diže vodstvo na 24:17. No pokazalo se dobar je Furnir Mandalinić, Karahođić i Marić poravnavaju. Rezultat se mijenja nakon što je tricu stavio Jordano i Drežnjak povezao još dva koša i na odmor se otišlo sa 33:26.

Nakon odmora i dalje se ističe Junaković igrom pogocima, a na usluzi su mu Brala i Bursać te je učas 40:31 uz dosta rotacije na jednoj i drugoj strani. Očevidno da se traži kod oba sastava najbolja petorka. Gotovo više od minute nije postignuti ni jedan koš, Jordano je promašio tricu, dok je ubacio četiri poena povezana Bursaća, a Drežnjak stavlja tricu te nešto oko 50 sekundi do kraja treće četvrtine na semaforu je 50:37. Bjelanović zakucavanjem postavlja na kraju četvrtine rezultat na 50:37.

Najveću su razliku Zadrani od devet koševa imali na sredini četvrte četvrtine (54:45), a igru su nosili Vuković, Mavra i Jordano. U nastavku su stisnuli „gas“ domaći igrači, trener Perinčić je dao priliku svim raspoloživim igračima pa i Buljanu i Paponji, koji su mu vratili dobrim izdanjem. Na kraju su domaćini slavili pobjedu od 15 koševa razlike.

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Teška utakmica za igrati, pogotovo nakon jučerašnjeg pražnjenja i trillera protiv Cibone. Čestitam igračima što su dali sve od sebe da pobjede danas. Igrati dvije utakmice u 24 sata je jako teško, ali naši igrači su dali sve od sebe i pokazali su pravi karakter.”

Antonio Jordano, igrač Zadra: “Teška utakmica, pogotovo nakon jučerašnjeg poraza. Danas je bila nova utakmica protiv protivnika koji je bio fokusiran kroz cijeli tjedan za ovu utakmicu i naravno kao svi ostali žele nas pobijediti. Imali smo pristup, imali smo volju, ali nažalost promašili smo neke otvorene prilike. Najvažnije da smo pobijedili i sad idemo dalje.”

Mateo Vidović, igrač Furnira: “Bila je jedna tvrda utakmica s malo koševa koja nije bila prelijepa za gledati. Zadar je izvukao pobjedu na neke naše greške. Borili smo se, dali smo sve od sebe i nastavljamo dalje.”

Jeronimo Šarin, trener Furnira: “Zaslužena pobjeda Zadra, ali kad imaš 19 izgubljenih lopti i još nekoliko grešaka onda teško možeš očekivati nešto više. Šuterska ekipa, kao što smo mi, koja ima šut za tri poena 9/35 teško je onda pobijediti Zadar. Nama su prva četiri kola bila izuzetno teška tako da nama od sljedećeg kola počinje liga.”

19. travanj 2024 13:10