StoryEditorOCM
SportO REZULTATU 7:0

Sraz na Stanovima u 29. kolu Treće HNL-Jug doslovno je bila ‘jednosmjerna ulica‘ u kojoj su igrači trenera Terkeša u svakom trenutku dominirali

Piše Ivica GJERGJA
24. travnja 2022. - 14:14

Nakon sraza sa OSK-om i visoke pobjede, igrači Zadra (7:0) uživaju u svakom trenutku. Sraz na Stanovima u 29. kolu Treće HNL-Jug doslovno je bila „jednosmjerna ulica“ u kojoj su štićenici trenera Želimira Terkeša u svakom trenutku utakmice znali što im je činiti. Ljepotu igre iskazali su u odličnim prodorima, driblinzima, pas igri, dodavanjima, a dakako na kraju se „punti“ broje - palo je sedam zgoditaka. Bojali su se iz stručnog stožera Zadra da igrači i prije utakmice nisu već upisali bodove i sami su se „prevarili“ jer su upravo igrači pokazali kako se bori za boje kluba.

Ova borba i njihove igre postale su svojevrsna „navika“ igranja - pobjeda. Što se vidjelo - na terenu svih 90 minuta se igralo, kad bi pao koji zgoditak oni bi još jače jurišali da postignu sljedeći, a oni su padali kako na tekućoj vrpci. Sigurno da su zadali ozbiljan udarac OSK-u koji je posljednji na ljestvici, a što je bivšem treneru Zadar, a sada OSK-a Vjeranu Simuniću donijelo mnogo glavobolje. Kad se osvrnemo malo unatrag statistika zorno pokazuje, da su Zadrani ostvarili ukupno 13 pobjeda, a u proljetnjem dijelu odigrali 12 susreta od čega je 7 pobjeda i 5 neodlučenih). Pak u 19 odigranih utakmica nisu izgubili susret, osvojili do danas 50 bodova, treći su na ljestvici Vitezovi im bježe bod, a što je izuzetan rezultat. Prema svemu prikazanom na terenu do sada Zadar je na pravom putu za viši rang natjecanja.

- Bojao sam se da je u glavama igrača i prije susreta bila je upisana pobjeda što nije dobro. No prevario sam se, odigrali smo tri susreta u tjedan dana, igrači su bili umorni, ali su dobro ovaj susret odigrali. Naša koncentracija je bila za dobar ulazak u susret, kako se ne bi dogodio neki kiks. Kontrolirali smo cijelo vrijeme susret i zasluženo pobijedili. Slijedi odmor od dva dana, a sad je rano najavljivati utakmice sa Jadranom i Uskokom. Igramo jako dobro zadovoljan sam, no nema opuštanja . Od početka natjecanja u ligi išli smo utakmicu po utakmicu i to nas je dovelo tu gdje smo sada. U lijepom nizu smo bodovno i rezultatski vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno do kraja, kazao je trener Zadra, Želimir Terkeš.

25. travanj 2024 06:20