StoryEditorOCM
SportPUNE RUKE MEDALJA

Stopostotni učinak Hrvačkog kluba Zadar u Zetri: Emanuela Rados proglašena najuspješnijom stranom hrvačicom za što je osvojila pehar

Piše M.K.
27. ožujka 2023. - 17:41

U subotu 25. ožujka Hrvački klub Zadar sudjelovao je na XVI međunarodnom turniru u hrvanju, Kup grada Sarajeva 2023. u organizaciji Hrvačkog klub Bosna iz Sarajeva. Turnir je organiziran već tradicionalno u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch, popularnoj Zetri. Na ovom turniru pravo nastupa imali su hrvačice i hrvači rođeni 2014. godine pa sve do uzrasta senior rođenih 2002. godine i starijih. Sudjelovalo je preko sto pedeset natjecatelja iz: Mađarske, Srbije, Crne gore, Hrvatske i naravno klubovi iz Bosne i Hercegovine.

Hrvački klub Zadar predstavljali su: Emanuela Rados i Zara Munjas u kategoriji do 50 kg; Antonio Bahtović u uzrastu kadeta do 80 kg, te Šime Nekić i Šime Pavlović u težinskoj kategoriji do 28 kg.

Emanuela i Zara imale su četiri borbe u svojoj kategoriji u kojima je Emanuela slavila sva četiri puta dok je Zara imala dvije pobjede i dva poraza. Emanuela ukupno osvaja prvo mjesto, Zara osvaja treće mjesto. Osim prvog mjesta Emanuela Rados proglašena je najuspješnijom stranom hrvačicom na turniru za što je osvojila prigodni pehar. U kategoriji kadeta do 80 kg Antonio Bahtović u konkurenciji od 10 hrvača sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio je treće mjesto. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji 2012-‘14. Predstavljali su nas dva Šime, Šime Nekić i Šime Pavlović do 28 kg osvojili su: Nekić prvo mjesto, a Pavlović drugo mjesto.

Postignut sportski rezulatat na ovom turniru nije iznenađenje pošto članovi HK Zadar vrijedno treniraju svaki dan, a neki od njih i dva puta dnevno. Uz navedene rezulatete u klubu treniraju četiri člana Hrvatske hrvačke reprezentacije: Marijana Šumski, Anabela Rados, Luka Kevrić i osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Bukureštu Roko Strika. Put od visokih sportskih rezulatata temelji se na dobrim i kavalitetnim trenizima, ali i na iskustvu koje je moguće steći jedino na natjecanjima.

- Kako bi svim članovima u Hrvačkom klubu Zadar omogućili da ostvare istu želju i prate svoje uzore u klubu ovim putem pozivamo sve sponzore i donatore koji bi se uključili u akciju i pomogli u realizaciji navedenog cilja. Svi oni koji razumiju važnost sporta, a naročito kada se radi o jedinom sportskom klubu u Zadarska županiji kao što je Hrvački klub Zadar, mogu se javiti na društvene mreže kluba (Facebook i Instagram) ili direktno putem e-mail adrese hrvacki.klub.zadar@gmail.com. Sva prikupljena sredstva bit će utrošena u odlaske na turnire u Hrvatskoj kao i u inozemstvu - poručuju iz kluba.

Za istaknuti je da HK Zadara organizira XI po redu međunarodni hrvački turnira za djevojčice, dječake, kadetkinje i kadete ZADAR OPEN 2023. godine kao i međunarodni trening-kamp ZADAR 2023. U Klubu vjeruju kako je sav postignuti uspjeh upravo proizašao iz navedenih organizacija koje su sportašima u klubu omogućili da treniraju sa različitim sparing partnerima i upoznaju ostale načine hrvanja praktički kod kuće bez prevelikih financijskih ulaganja, a građanima Zadra na ovaj način približili su hrvanje kao jedan od prvih olimpijskih sportova na svijetu.

15. travanj 2024 09:23