StoryEditorOCM
SportDVANAESTI ANĐEO

U nedjelju se obilježava 14. godišnjica smrti prerano preminulog nogometaša Hrvoja Ćustića

Piše Ivica GJERGJA
2. travnja 2022. - 14:48

Obitelj, igrači i Uprava HNK Zadra, navijači, prijatelji položit će cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na prerano preminulog nogometaša Hrvoja Ćustića. Polaganje cvijeća i paljenje svijeća povodom 14. obljetnice smrti Ćustića održat će se u nedjelju na groblju u Murvici u 10.30 sati.

U 11 sati održat će se Sveta misa u Murvici, dok će se u 16.15 sati položit cvijeće i zapalit svijeće na mjestu tragedije na igralištu Stanovi.

Najavljen je i dolazak delegacije HNS-a na čelu koje se očekuje predsjednik Marijan Kustić. Na igralištu Stanovi, u sjećanje na Ćustića, djeca iz škole nogometa će prije početka utakmice na travnjaku oblikovati broj "24", dok će Ivica Sikirić Ićo, Dario Terzin, Rudolf Dvorski i Davor Pekota izvesti „Dvanaestog anđela“.

Ćustića su se prisjetili i njegovi suigrači Jakov Surać, Danijel Subašić i Tomislav Tadić.

- Prema Hrvoju sam imao poseban osjećaj jer je dolazio iz mjesta iz kojeg sam i ja. Bio je razigran, ali jako veliki profesionalac. Suigrači su ga obožavali, uvijek je znao "provaliti" nešto i izmamiti smijeh svih nas. Njegova smrt i činjenica da je poginuo u našem dresu, u čovjeku pobude emocije, pogotovo kada se bliži obljetnica njegove smrti. Njegovu obljetnicu moramo obilježavati zbog budućih naraštaja i igrača koji sada igraju za HNK Zadar. Ta se tradicija mora njegovati, kazao je Surać, nekadašnji igrač NK Zadar.

- Bio je veliki zafrkant, pogotovo u busevima! Kada igraš u malom klubu, atmosfera među igračima je bolja. On je uvijek potencirao zafrkanciju. Još je iz juniorskih dana bio profesionalac, živio je za nogomet, a šaljivdžija pravi. Tu smo da ga ne zaborave ni djeca koja tek dolaze u klub. Kada izgubiš prijatelja na terenu, tamo gdje ga nikada ne bi trebao izgubiti, to je nešto najgore što možeš doživjeti. Zato sam sebi rekao da ću nositi majicu s likom Hrvoja dok god budem igrao. Poslije se otvorio put igranja u Monacu, reprezentaciji, Ligi prvaka, a pobjede sam posvećivao upravo njemu. Svi ćemo ga se uvijek sjećati jer je on naš "Dvanaesti anđeo", kazao je Danijel Subašić.

- Bio je pravi prijatelj, fino odgojen, jednostavan, skroman, spreman pomoći u svakom trenutku i pravi profesionalac koji je živio nogomet 24 sata na dan. Ponosan sam što sam mogao biti dio njegova života. Voljeo je najviše svoj Zadar i svoj klub. Nije volio gubiti, čak bi se i ljutio u takvim situacijama. Kako je Romeo napisao, on je stvarno "Dvanaesti anđeo" i jedno veliko zadarsko srce. Zadužio nas je. Otišao je tamo gdje je najviše volio biti, na Stanovima, rekao je Tomislav Tadić.

Stigle majice s likom Hrvoja Ćustića!

Iz HNK Zadar obavještavaju da su stigle majice posvećene Hrvoju koje će se dijeliti uz prvih 200 kupljenih ulaznica u nedjelju prije utakmice Zadar – Hrvace koja se igra u 16.30 sati na Stanovima

 

09. svibanj 2024 12:01