StoryEditorOCM
SportXXL FOTOREPORT

Upravo završio sraz s Mađaricama na Višnjiku: Hrvatska i Italija u borbi za prvo mjesto u skupini!

Piše Dražen Žura
24. kolovoza 2021. - 19:20
Zadar, 240821. Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica izmedju reprezentacija Hrvatske i Madjarske skupine C Europskog prvenstva u odbojci za zene. Na fotografiji: Beta Dumancic.Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”.Bez gledatelja. 4.kolo Europsko prvenstvo u odbojci za seniorke skupina „C”. Hrvatska – Mađarska 3:1 ( 25:19, 21:25, 25:17,25:21).

Suci: Ari Jkelainen ( Finska) i Sonja Simonovska ( Crna Gora).

HRVATSKA: Božičević , Butigan , Deak , Dumančić , Fabris , Ikić , Klarić , Kulić, Miloš , Mlinar ,Perić , Sain , Šamadan , Strunjak.

MAĐARSKA:Szakmary , Toth, Vezsenyi , Torok , Kyrali – Talas , Juhar , Azuch , Papp , Nemth , Gyimes , Pallag, Pekaryik , Kiss.

Savršen niz ostvarile su odbojkašice Hrvatske na Europskom prvenstvu, četiri pobjede iz jednako toliko utakmica, ali su im reprezentativke Mađarske dijelom pokvarile dojam, jer su našim curama uzele jedan set. U srijedu na večer(21 sat), očekuje nas ogled s Italijom, odnosno, bitka za prvu poziciju u skupini „C”. U dosadašnjim susretima Talijanke imaju bolji omjer, međutim, domaći teren na Višnjiku to bi mogao promijeniti.

Odmah na otvaranju prvog seta, Mađarice su uhvatile prednost od tri poena, našim djevojkama podosta toga nije polazilo od ruke, stoga su i otišle u minus (11:15). Onda se krenulo bolje servirati, radile su to odlično Samanta Fabris i Laura Miloš, dok smo opet iskazali napadačku ujednačenost, tri igračice po četiri poena, Božana Butigan, Matea Ikić i Miloš, bile su velika prevaga na Hrvatskoj strani mreže.

Nadalje, napravilo se i seriju 5:0 kojima se slomio otpor reprezentativki Mađarske koje nisu uspjele doći do pravog ritma. Drugi set donio je posve drugu sliku, naše su bolje otvorile i onda neočekivano počele griješiti praktički time su držale suparnice u igri. U međuprostoru dogodio se preokret, uzele su Mađarice ponuđeno, odnos, rezultatsku prednost koju je izbornik Daniele Santarelli pokušao zaustavi tako što je podosta kratkom vremenu uzeo dva puta po minutu odmora. Nije pomoglo, Hrvatska je tako tek u četvrtom nastupu izgubila prvi set!

Dugo se u trećem setu igralo poen na poen, međutim, dva je u nizu realizirala Butigan, potom je Samanta Frabris imala dobar servis, jednom je „smečirala” za 18:12, Ikić i Butigan su pomogle da odemo na 22:12, čime se praktički moglo razmišljati o novom setu. Opet se neko vrijeme i u četvrtom setu igralo kratkim izmjenama prednosti , međutim, Ikić, potom Beta Dumančić i Fabris počele su podizati razliku, Mađarice su se sve teže branile i Hrvatska je držala plus pet. Ali, to nije bio znak kako sigurno brodimo prema bodovima, jer su suparnice „ zakuhale” serijom 5:2 koju je izvrsnim blokovima zaustavila Dumančić .

29. lipanj 2024 05:23