StoryEditorOCM
SportSVE POHVALE

Veteranska nogometna liga Zadarske županije 17. kolo - Sabunjar barnjak nosi, zasluženo su prvaci!

Piše Ivica GJERGJA
13. svibnja 2024. - 23:14

Treću godinu zaredom vremešni nogometaši Sabunjara osvojili su prvenstvo Zadarske županije i tako još jednom pokazali da se kod njih što se tiče ove kategorije - no ne samo ove nego i seniori su trenutno drugi - radi odlično, pa stoga i ovaj uspjeh. Sve uvjete za to imaju, dva dobra terena, zajedničke prostorije, društveni dom, svlačionice i sve što je potrebno za jedan kompletan pogon od nekoliko kategorija.

Kad se dođe na Subunike, njihovo igralište, osjećaj je izvrstan kako nam jedan zaljubljenik u žutu boju reče - noge same trče. Veterani Sabunjara su u „dobi“ od 24 godine, naime, jedne prigode 2000. godine u kafeu Vruljica u mjestu potekla je inicijativa da se osnuju veterani od Mira Glavan i Ivice Šanga. Oba su zaljubljenici u nogomet, Miro je igrao sedam godina u Bagata, a Ivica je igrao sve loptačke sportove. Predložili su i to se prihvatilo i evo već pune 24 godine egzistiraju. Imali su dosta uspjeha, a posljednje tri godine najviše. Sabunjar je bio i sudionik nekoliko godina na državnom prvenstvu i imao zapaženih rezultata. Na posljednjoj utakmici odigranoj protiv Poskoka danas slavili su pobjedom od 2:0. Na završetku primili su pokal pobjednika i kolajne za osvojeno prvo mjesto. Njihov voditelj Gašpar Begonja kazao nam je, nakon što smo mu čestitali na osvojenom prvenstvu i kolo prije završetka:

- Član sam Sabunjarove veteranske ekipe još od davne 2005. godine – 19 godina sam igrao sve do prošle godine. Sve te godine naši veterani bili su dobra momčad, bilježili smo uspjehe pa smo bili i drugi, treći i evo posljednje tri godine prvi. Gradili smo naš uspjeh godinama, čekali, moram priznat Velebit, pa Hajduk, Abanase koji su bili bolji i imali su bolju momčad. Sad smo tu i ne damo vrh. Što se tiče naših utakmica, treninga i okupljanja, mi zaista nemamo problema, a posljednjih 10-tak godina uvijek smo pri vrhu u Zadarskoj županiji. Okupljamo već godinama najbolje igrače kada završe seniorsku karijeru s ovog prostora, te uistinu svi stvaramo dobru klapu tako da se naši igrači osjećaju dobro, ugodno im je na kraju kad odrade trening i u trećem poluvremenu uživaju. Na nama kako upravi i mene kao voditelju velik je teret, u prvenstvo trebate ući s 25 registriranih igrača, problem je da nekad ne možete sve skupiti. Mi trenutno nemamo problema s tim, već godinama imamo tim koji traje i koji je polučio rezultat. Mogu reći da smo konkurentni na prostoru Hrvatske, a što dokazuje sudjelovanje na završnicama. Gotovo svi naši igrači su u mladosti igrali skupa, nastavljaju i sada, kod nas je i Goran Burčul – Dačo, koji je igrao u poznatim klubovima, Zadru, Rijeci, Raštanima i na završetku igranja nogometa probuditi mu želju da nastavi kod nas je vrijedno pozornosti. No nije on sam. Oni žele pobjeđivati, žele igrati ozbiljno, uostalom to su godinama naučili tako raditi, a nakon završetka karijere aktivnog igranja - kako se vole se družiti uz loptu - tu su. Ako to sve ne postoji ni u trećem poluvremenu nije dobro. Uspjeli smo skupiti dobru ekipu mislim da ćemo godinama harati na terenu i – trajati na ovoj razini. Mojim igračima sve čestitke za osvojeno prvo mjesto i ove godine, kazao je Begonja.

Nije bio posebno rječit predsjednik Sabunjara Dragan Glavan, no istako je:

- Naši veterani su na neki način uzor svima u klubu. Krasni, ozbiljni ljudi koji su se kroz nogomet nastavili družiti i upražnjvati nogomet u slobodnom vremenu i imati i dalje koristi u tome. Sve pohvale za njihov uspjeh, pa tri godine nositi barjak najboljega nije mala stvar, kazao je Glavan.

- Moji igrači su najbolji i kao igrači, a divni su i ljudi. Prijateljstvo i nogometna lopta nas veže i spaja. Svatko od njih je dao određen doprinos da postanemo najbolji u sezoni, stoga im mogu samo zahvaliti i obećati da će tako biti i sljedeće godine, kazao je trener Zdravko lLipotica.

- Pokal pobjednika će krasiti naše klupske vitrine, hvala mojim suigračima, uvjeren sam bez obzira što smo stariji godinu dana da ćemo i dalje nizati uspjehe, kazao je ponosi kapetan Sabunjara Danijel Pupovac.

SABUNJAR – POSKOCI 2:0

PRIVLAKA – Igralište Sabunike. Sudac: Ivan Zdrilić. Pomćnici:Žilić i Sinovčić.

Strijelci: 1:0 Burčul (15), 2:0 Žmire (61).

SABUNJAR: Marin Pijaca, Ante Gašpar. Mate Radan, Goran Burčul, Šime Marković, Danilo Paunović, Mate Ikić, Ivan Žmire, Danijel Pupovac, Jakov Surać, Lovre Kresović. Još su igrali: Tomislav Vidić, Tomislav tadić, Marin Kapović, Ante Crnjak, Marko Grubić, Mate Vidaić, jurica Vrsaljko. Trener: Zdravko Lpotica.

POSKOCI: Amel Kapić, Dragan Kalcina, Tomislav Slamnjaković, Šime Čirjak, Tomislav Zorić, Saša Pelaić, Zdravko Kvartuč, Ivan Slamnjaković, Marko Augustinović, Tomilsav Zelić. Voditelj: Saša Pelaić.

Sam susret više je bio revijalnog karaktera jer se sve znalo od ranije, ali Sabunjar nije propustio prigodu ostvariti pobjedu. I naše iskrene čestitke na osvojenom trofeju!

image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Sabunjar prvaci

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
27. svibanj 2024 16:55