StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL

Vitez ugostio Primorac iz Biograda i doslovno ga „razbio“!

Piše Ivica Gjergja
18. ožujka 2022. - 19:25

Nedavno je u Posedarju odigran derbi gdje je domaći Vitez ugostio Primorac iz Biograda i doslovno ga „razbio“. Konačan rezultat bio je 3:0. Danas se igra drugi derbi županije, ali i lige, sastaju se HV Posedarje i Zadar. Inače, Vitez je drugi sa 39, a Zadar četvrti sa 34 boda.

- Nakon loše predstave u Klisu protiv Uskoka u kojoj nismo bili pravi, već u subotu se vraćamo na naš teren na kojem se želimo iskupiti. Pred nama je još jedan županijski derbi iz kojega želimo izaći kao pobjednici. Protivnik nam je HNK Zadar, momčad s kojom se međusobno odlično poznajemo. Uhvatili su formu i priključili se vrhu ali dobro se zna po prvenstvenoj tablici tko je favorit u Posedarju. Odlično smo radili , atmosfera u momčadi je vrhunska i puni motiva ulazimo u utakmicu. Od prve minute ćemo se postaviti kao gazde na našem terenu. Ostali smo bez kapetana Luke Klanca kojem ovim putem u ime cijele ekipe želim što brži oporavak. Drugi smo na tablici, uz malo sreće i poklapanja drugih rezultata pobjedom možemo zauzeti prvo mjesto. Mislim da za navijače bolje pozivnice nema. Pozivam vas da u što većem broju dođete i podržite našu momčad do pobjede-  kazao je igrač Viteza Jure Ivandić.

Trener HNK Zadra Želimir Terkeš rekao je kako ih čeka jedna teška i zahtjevna utakmica protiv Posedarja koje je dobra momčad što su i pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Oni će sigurno htjeti isprati gorak okus nakon poraza u prošlom kolu, a mi moramo odgovoriti na njihovu agresivnost i igrati našu igru koju smo pokazali u ovom pozitivnom nizu. Idemo tamo odigrati jednu kvalitetnu i čvrstu utakmicu. Sigurno nam neće biti lako, ali dobro smo trenirali ovaj tjedan i vjerujem u svoje momke, da će dati sve od sebe i nadam se pozitivnom ishodu, kazao je 

Primorac pak gostuje u Unešiću kod Zagore. U posljednja dva susreta proveli su se „kao bosi po trnju“. Sigurno je da su tijekom cijelog tjedna podigli razinu forme trenirajući i da će se boriti za bodove. 

- Moramo dobrom igrom ostvariti dobar rezultat i na taj način „oprati“ gorčinu poraza u posljednje vrijeme - rekao je igrač Nikola Marić.

 

** Susret HV Posedarje – Zadar igra se u subotu u 15 sati u Posedarju. Sudac: Teo Pavić. Pomoćnici: Toni Čelić i Miroslav Ćalo. Delegat: Vlado Šetka.

**Susret Zagora – Primorac igra se u Unešiću u 15 sati. Sudac: Paško Mandić. Pomoćnici: Marin Barić i van Kalinić. Delegat: Renato Srna.

25. travanj 2024 15:30