StoryEditorOCM
Sport3. HNL - JUG 3. KOLO

Vitezovi u subotu gostuju u Splitu. Trener Tuta: „Nema opuštanja, idemo po bodove!”

Piše I. Gjergja
11. rujna 2020. - 21:49

U tri odigrane utakmice ovo je drugo gostovanje Vitezova, a novi protivnik je bivši prvoligaš Split. Da su pobijedili u posljednjoj utakmici OSK-a sigurno bi bodovno ali i psihološki bilo bolje, no ide se dalje, treba prošlo zaboraviti, ali i izvući pouku.

Kad već govorimo o prošlosti susret, Posedarcima je u mislima još uvijek sraz iz prvog kola s Hrvacama, kada su i po mišljenju struke bili "pokradeni". Ali voda nazad ne teče, a nova stanica na putu je Split.

Riječ je o mladoj i potentnoj momčadi koju vodi iskusni i provjereni trener Armando Marenci. Što se Vitezova tiče, pripreme za utakmicu odrađene su najbolje što se moglo. Dečki su svjesni situacije u kojoj su u dvije odigrane utakmice uzeli samo jedan bod. Glavu gore, bit će bodova, pa možda i na ovom susretu. Zbog situacije s kontravirusom utakmica će se odigrati bez gledatelja.

- Iz posljednja dva susreta učili smo na svojim greškama i mislim da ćemo naučeno ugraditi u našu igru i susret sa Splitom. Oni su odlično posložena momčad, mladi ali ne dovoljno uigrani, no vodi ih odličan trener. Bit će vatre, jer još nemaju boda, a to ne znači da se mi možemo opustiti. Pripreme preko tjedna prošle su dobro, da smo pobijedili OSK bila bi "puna šaka brade", no idemo dalje, bez ustezanja. Nema predaje! Vjerujem svojim dečkima, pozivam ih da iskažu svoju volju za pobjedom i da doma donesemo bod(ove), kazao je trener HV Posedarja, Kristijan Tuta.

Susret Split – HV Posedarje igra se u subotu u 16,30 sati na igralištu Splita u Parku mladeži. Sudac je Ivan Limov, a pomoćnici Miho Trković, Tino Babić. Delegat na utakmici je Mario Pinjušić.

28. rujan 2024 16:19