StoryEditorOCM
SportFENOMENALNA IZVEDBA

Za navijače nema baš nikakve dileme - Livaković je apsolutni junak, ali sve je oduševio još jedan vatreni

Piše SN
10. prosinca 2022. - 09:01

Nakon još jedne fantastične izvedbe Vatrenih koji su u četvrtfinalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacili Brazil (1:1, 4:2), navijači su dobili priliku da ocjene nastupe reprezentativaca.

Naši su navijači Livakovićevu sjajnu izvedbu na vratima, pogotovo kod izvođenja jedanaesteraca, nagradili ocjenom 9,8. Odmah iza njega našao se Josip Juranović sa 9,4 dok je treće mjesto zauzeo kapetan Luka Modrić s 9,1, s pola ocjene više od Joška Gvardiola koji se našao na četvrtom mjestu.

Osim navijača, svoje je ocjene dao i naš novinar Robert Matteoni, a pogledajte kako je on glasao:

Livaković 8- "Samo" jedan obranjeni jedanaesterac, ali ovaj put niz teških obrana u igri. Izvanredna utakmica i ulazak u anale. Juranović 7,5 - to je većim dijelom utakmice bila ponajbolja partija jednog desnog beka Hrvatske. Poništio Viniciusa, potvrdio se na Rodrygu, vrlo aktivan i u ofenzivi.

Lovren 6,5 - vidi se da je rutiner. u više navrata blokirao opasne situacije, u nekoliko navrata nije stigao u blok Juranoviću iza leđa. No, dao veliki doprinos.

Gvardiol 6,5 - gol smo dobili kroz sredinu, znači stoperski tandem je negdje propustio. Sve ostalo je Gvardiol borbeno i inteligencijom rješavao.

Sosa 6 - vrlo zahtjevna defenzivna zadaća. Dosta prodora Brazilaca, Raphinhu je isključio, sa Antonyjem više problema jer je ponestalo svježine uslijed viroze.

Brozović 7 - koliko trke, pasova, nuđenja, pokrivanja, duela. Ovaj fenomen je toliko energije dao u ovu utakmicu da prvi puta nije imao više snage za uobičajene mu prigovore.

Kovačić 7 - izvanredan doprinos kombinatorici, puno oduzetih lopti, puno trke i ubacivanja između linija. Veliki igrač koji ne da može igrati s Modrićem, nego su optimalni spoj.

Modrić 7,5 - nema više epiteta kojim bi se ocrtalo njegov učinak. Dominirao tehnički, taktički, oduzeo brdo lopti, uklizavao kao da mu je 17 a ne 37. Legenda bez premca.

Pašalić 6 - dao je vrijedan obol u taktičkom smislu, jako puno je dao u trkačkom kontekstu, a svakako doprinosi reprezentaciji pristupom.

Perišić 7 - nešto možda nedostaje u završnici, ali toliko je pretrčao, toliko se borio, uklizavao, defenzivno radio kao pčela, da mu treba skinuti kapu. I kao lijevom beku.

Kramarić 6 - na devetki se stalno nalazio u sendviču dva sjajna stopera, Thiaga Silve i Marquinhosa, nije mogao puno. Trudio se koliko može da doprinese kombinatorici.

Petković 7 - nakon akcije kojom je Brozoviću servirao otvoreni šut za pogodak činilo se da je "unutra". Kod gola je to samo potvrdio. Gol koji mijenja profesionalni život.

Vlašić 6 - donio je dosta temperamenta na desnom boku, ali će najviše ostati u pamćenju to što je otvorio put Oršiću za prodor i asistenciju Petkoviću. Majer -- još jedan dobar ulazak. Igrač je talenta, nepredvidivost koja nam je trebala u finišu da se dodatno iziritira Brazilce. Budimir - malo minuta ali je dao svoj doprinos u agresivnosti, trci i borbi za izjednačenje i obranu istog.

Oršić 6,5 - ostaje igrač za kojeg smo uvjereni da zaslužuje više minuta. Asistirao za gol, dao dubinu, a onda je poentirao na jedanaestercu.

Izbornik: Zlatko Dalić 7,5 - Biti izbornik je jako teško, u Hrvatskoj super teško. No, vrlo dobro on plovi tim nemirima, pritiscima i tehničko-taktičkim zahtjevnostima. Hrvatska drugi put u polufinalu zaredom. Što reći nego, Amen.

29. travanj 2024 16:44