StoryEditorOCM
SportDEVETO KOLO

Zadarski trećeligaši ‘uzeli‘ sedam od devet bodova!

Piše Ivica Gjergja
16. listopada 2022. - 14:19

Ove subote trećeligaši Zadarske županije, Zadar (pobjeda 1:0), HV Posedarje (2:1), i Primorac (1:1), ostvarili su vrlo dobar učinak, pa su od mogućih devet bodova uzeli sedam, dva manje od maksimuma. Da su „Primorci“ zadržali vodstvo u Vodicama sigurno da bi bila „puna šaka brade“, no i ovako je jako dobro. Pa krenimo redom.

Nogometaši Zadra već četvrtu utakmicu za redom pobjeđuju svoje protivnike bez obzira igrali doma ili na strani, što govori o dobro posloženoj kompaktnoj kompoziciji momčadi. Njihova igra je prepoznatljiva, a pressing kojeg igraju dokaz je da su dobro pripremljeni. U prvom poluvremenu derbija sa Uskokom, gosti tako jednostavno nisu mogli izaći sa svoje polovice igrališta, sigurno više od pola poluvremena.

Pobjeda je izražena jednim, ali vrijednim zgoditkom za nova tri boda, jer Uskok nije bez razloga na drugoj poziciji, imaju nekoliko jako dobrih igrača, a kontre su im ubojite. Naime, čovjek koji je donio Zadru sve je napadač Ivan Bubalo - popularni Bubi kako mu navijači tepaju, na kome je u petercu napravljen kazneni udarac sa 11 metara, isti je bio i realizator tog zgoditka, te donio svom timu tri boda i miran hod na vrhu trećeligaške ljestvice, sa nakanom ostanka na tom mjestu.

Igrač Ivan Bubalo se, dakako, uz pomoć svojih suigrača profilirao u igrača utakmice, zabija kao na tekućoj vrpci i sigurno da je veliki dobitak za igru trenera Želimira Terkeša.

HV Posedarje je sigurno na dobrom putu. Uzeti u dva susreta šest bodova pored nekakvih „turbolencija“ koje su ga zahvatile, ako se tako to može nazvati da trener podnese ostavku (Josip Butić) iz osobnih razloga. U igru „uskoči“ pomoćnik Ivan Šimurina za jedan susret bude glavni, a koji je na neki način logičan slijed i u Makarskoj osvoji sva tri boda, potuče protivnika Zmaja do koljena 0:5, te u drugoj utakmici sa novim trenerom Markom Pinčićem osvoji doma sva tri boda, je sigurno za svaku pohvalu i divljenje.

Sigurno da koncepcija igre nije oskrnavljena, pače ide se maksimalno, dečki su unutra 100 posto i tako će očekuje se biti i ubuduće, da će Vitez biti na razini kakvoj je bio posljednje vrijeme i prošlog prvenstva, kada su bili svojevrstan hit. Što im poželjeti nego da tako nastave.

Onaj koji je u Vodicama izgubio dva boda bio je Primorac. Naime, gosti su vodili zgoditkom Karla Torbarine (79. minut), imali igru, ali su nakon nekoliko minuta dopustili domaćinu da poravna (82). Zgoditak za Vodice postigao je Alispahić igrač koji ima veliku reputaciju, njega se nije smjelo ostaviti samog, no sigurno da je novi trener Mirko Labrović, koji je dan prije utakmice uzeo „uzde“ kluba, dobro sve „skenirao“ i da zna što će tražiti od svojih obrambenih igrača na čelu sa vratarom, i ne samo njih.

Labrović je nezadovoljan kao i uvijek, kaže mogli smo i bolje, a da će svojim stručnim kvalitetama, te edukativnošću koju posjeduje podići igru svojih igrača na višu razinu, a time dobiti i rezultat - vjeruje se u klubu. 

02. svibanj 2024 11:42