StoryEditorOCM
SportODLIČAN USPJEH!

Zadrani Nikola Marketin i Vedran Bajlo postali predavači na Kineziološkom fakultetu u Splitu

Piše Zadarski.hr
21. listopada 2024. - 14:22
Nikola Marketin i Vedran Bajlo postali predavači na Kineziološkom fakultetu u Splitu što je veliki uspjeh za zadarski, ali i hrvatski boks.Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Nikola Marketin i Vedran Bajlo postali predavači na Kineziološkom fakultetu u Splitu što je veliki uspjeh za zadarski, ali i hrvatski boks.

Ovaj uspješni dvojac održao je odlična nastupna predavanja na Kineziološkom fakultetu u Splitu kao dio postupka za izbor u naslovne predavače iz znanstvenog područja Društvene znanosti znanstvenog polja Kineziologija temeljem odluke fakultetskog vijeća

Nikola Marketin prezentirao je temu iz samoobrane "Obrane od napada nožem, palicom i prijetnje vatrenim oružjem", dok je Vedran Bajlo izlagao o "izravnom udarcu u boksu(direkti)". Predavanje je bilo održano pred studentima druge godine diplomskog studija kao i pred komisijom u sastavu dr. sc. Goran Kuvačić, dr. sc. Saša Krstulović i dr. sc. Mladen Hraste koja je pohvalila je njihovo stručno izlaganje.

Nikola i Vedran predavat će na preddiplomskom i diplomskom studiju osam predmeta.

- Velika je čast postati dio akademske zajednice Kineziološkog fakulteta u Splitu. Ovo predavanje bilo je prilika da prenesem svoja iskustva iz sportskog sektora. Motiviran sam nastaviti raditi na razvoju budućih trenera i unapređenju sporta u Hrvatskoj - istaknup je Marketin.

- Predavanje je bilo iznimno iskustvo i dodatna potvrda moje posvećenosti sportu i obrazovanju. Cilj mi je nastaviti raditi na razvoju budućih trenera i pružiti im znanje i vještine potrebne za postizanje vrhunskih rezultata u sportu - rekao je Bajlo. 

Značaj za zadarski i hrvatski boks:

Ovaj uspjeh predstavlja ogroman iskorak  za zadarski i hrvatski boks, potvrđujući kvalitetu i stručnost trenera koji dolaze iz ovog sportskog okruženja. Nikola Marketin i Vedran Bajlo svojim radom i posvećenošću dodatno jačaju poziciju boksa u Hrvatskoj, osiguravajući razvoj novih generacija trenera i sportaša.

21. listopad 2024 14:23