StoryEditorOCM
SportTREĆA NL-JUG

Zadrani pobjedom proslavili prvo mjesto! Titula je u džepu, a sad se pogled već okreće prema kvalifikacijama za viši rang

Piše Ivica GJERGJA
25. svibnja 2024. - 21:25

ZADAR – USKOK 2:1

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 124. Sudac: Teo Pavić (Split) 6,5. Pomoćnici: Štampalija i Severinski.

Strijelci: 1:0 Pedišić (23), 1:1 Pažanin (37), 2:1 Jakir (63).

Najbolji igrač: Kristijan Jurić (Zadar).

ZADAR: Subašić 7, Muić 7 (od 80. Šoša-), Grgić 7,Vukadinović 7 (od 58. Ricov-), Jurić 7,5, Baričević, 7,Perić 7, Jakir 7, Nakić 7 (od 64. Rončević-), Djevaljekaj 7, Pedišić 7. Trener: Marin Oršulić 7.

USKOK: Bulić 6, Taraš 6, Pažanin 6,5, Kapetanović (od 35. Vučemilović-Grgić-),Teklić 6,5, Pleština 5(od 67. Balić-), Drnasin 6, Marinović 6, Ninčević 6 (od 67. Durdov-), Vidović 6(od 46. Blažević-), Stjepanović 6. Trener: Boris Pavić 6,5.

Prije početka susreta upriličena je mala svečanost nogometašima Zadra za osvojeno prvo mjesto u ovoj ligi, postavljen je špalir pri izlasku na teren uz aplauz publike. Na centru je kapetan Uskoka Zvonimir Teklić predao prigodni poklon kapetanu Zadra Domagoju Muiću, a povjerenik za natjecanje Dino Knezović je na kraju susreta predao pokal pobjednika i odličja.

Odmah na otvaranju utakmice Zadar je iskazao želju za pobjedom, a takav su gard na terenu i zauzeli. Nekoliko su puta lijepo vezli igrači Zadra terenom da bi stvorili poluprilike koje nisu našle cilj. Igrala se 23 minuta susreta, jednu je loptu presjekao Perić pošao s njom na lijevoj strani nekoliko koraka, idealno poslužio Maria Pedišića koji ulazi u kazneni prostor gosta i rezantnim udarcem zabija pored nemoćnog vratara zgoditak za vodstvo od 1:0. Nakon toga opet udarce probaju igrači domaćina, da bi Jurić sve sam uradio i onda iz izravnog slobodnog udarca kojeg je izveo lopta je prohujala tik uz vratnicu.

Za gledatelje šok u 37. minuti, domaća obrana je jednostavno „ispala“, Marinović je sam prihvatio loptu pošao sa njom nekoliko metara na drugoj strani je dobro akciju pratio Pažanin, uposlio ga, a ovaj iz neposredne blizine savladava Subašića za poravnanje 1:1.

Ovim rezultatom je završeno poluvrijeme i otišlo se na odmor. U drugom dijelu utakmice ležernu igru igrači Zadra su okrunili zgoditkom Jakira u 63. minuti i na kraju proslavili osvajanje prvog mjesta sa svojim vjernim navijačima. Još će malo slaviti da bi se poslije toga počeli spremati za kvalifikacije za viši rang.

 

16. lipanj 2024 17:37