StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO U TURSKOJ

Zadranka Veronika Šokota postala prvakinja Balkana u bacanju koplja!

Piše Ivica Gjergja
18. srpnja 2022. - 14:10

Turski grad Denizli bio je domaćin Prvenstva Balkana za juniore i juniorke na kojem je nastupilo 25 hrvatskih atletičara, a među njima i članica Atletskog športskog kluba Zadar Veronika Šokota.

Veronika je u disciplini bacanja koplja s odličnim rezultatom od 55,85 m, osvojila prvo mjesto i naslov juniorske prvakinje Balkana.

Veronika je sjajno otvorila natjecanje i već u prvoj seriji hitnula koplje do dalekih 55,85 m. U drugoj seriji koplje je palo na daljini od 50,23 m, a trećoj, četvrtoj i petoj seriji Veronika je imala neispravne hice jer je sva tri puta prestupila. A onda u zadnjoj šestoj seriji koplje je ponovno daleko letjelo do 55,85 m, te je tako na uvjerljiv način stigla do zlatnog odličja.

image

Proglašenje pobjednica u bacanju koplja

AŠK Zadar/Slobodna Dalmacija

Srebro i bronca je pripala Turskim atletičarkama Selma Davulcu 50,27 m i Arzu Atli 49,90 m.

Inače hrvatska atletičari su sjajno nastupili na dvodnevnom prvenstvu osvojivši ukupno 17 medalja od čega 10 zlatnih, 4 srebrene i 3 brončane.

– Na početku bih čestitao Veroniki i njenom treneru Predragu Saratliji na ovom postignutom uspjehu, kao i svim hrvatskim atletičarima i atletičarkama koji su postigli odlične rezultate. Drago mi je zbog Veronike jer je ovim rezultatom potvrdila da se četrnaest dana prije odlaska u Cali u Kolumbiju na Prvenstvo svijeta za juniorke od 1. do 6. kolovoza nalazi u odličnoj formi i da će tamo siguran sam dati svoj maksimum, kazao nam je dobro raspoloženi predsjednik i trener AŠK-a Zadar, Ivica Šola.

26. lipanj 2024 12:48