StoryEditorOCM
SportZAVRŠILA JE VAK"AN"ZA: EVO TKO SU POBJEDNICI, A TKO NOSITELJI POSEBNIH PRIZNANJA

„Zahvaljujemo svima na ovih prekrasnih 11 godina sportskih druženja, izazova i emocija!“

Piše Zadarski.hr
25. kolovoza 2018. - 19:25
image1

Pobjedom protiv Reptila, Entuzijasti - KK Diadora osvojili su prvo mjesto VAK"AN"ZE, Vaterpolskog Amaterskog Kupa Antivaterpolista i Neplivača Zadarskog Akvatorija koji se već 11. godinu održava na zadarskoj rivi.

U polufinalnoj utakmici "Mammu miu" je pobijedila ekipa "Pinci Preko". 

Najbolji golman:

Nikola Curać (Entuzijasti)

Najatraktivnija petorka:

Brajčić (Reptili)

Denković Kraljev (Reptili)

Ante Šoša (Pinci Preko)

Marko Lovrinov (Mamma Mia)

Zvonimir Lakoš (Entuzijasti)

Mačak u čizmama (nagrada posvećena pok. Lobelu Nižiću): Ante Rubeša - priznanje kao jedinom igraču koji je nastupio na svih 11 izdanja VAKANZA-e Zadar

Marko Sutlović Bubi - priznanje za nastup na 10 izdanja VAKANZA-e Zadar

Suci: Igor Šarić, Marin Stipić

- Od slijedeće godine ide svjetsko amatersko prvenstvo VAK”AN”GA – Vaterpolski Amaterski Kup “Antivaterolista i Neplivača” Globalnog Akvatorija. U ovih 10 godina i 11 izdanja dogodile su se neke prekrasne i na početku nestvarne stvari: Ivan Santini, naj golman 2008., sada je hrvatski nogometni reprezentativac, kao i Luka Žorić, naj golman 2009., a kasnije košarkaški internacionalac. Rukometaši, odbojkaši, vozači relija, jedriličari, plivači, čak i svjetski fotomodel Nevena Dujmović bili su sudionici Vakanze sa svojim ekipama. Promijenila su se tri gradonačelnika, Hrvatska je dobila Svjetske prvake i Olimpijske pobjednike u vaterpolu, rukometu, jedrenju, vice prvake svijeta u nogometu. Bila su 43 glazbena događanja, tri eko akcije i devet humanitarnih akcija, uz još mnoge druge koje smo kao projekt podržali. Počeli smo 2008. godine, tada obilježeni odlaskom našeg prijatelja, predstavnika izvornog zadarskog duha, Lobela Nižića, kojemu u čast je pokrenuta najprestižnija nagrada „Mačak u čizmama“, a na neki način završili odlaskom velikanom hrvatske glazbene scene,pravim predstavnikom dalmatinskog duha, Oliverom Dragojevićem. Glazba i sport, sport i glazba ono je što je dosad obilježilo VAKANZA projekt i ne mislimo mijenjati pravac ni u slijedećim izdanjima i u mnogim godinama koje su pred novim ruhom projekta. Zahvaljujemo se svim partnerima, medijima, osobama iz organizacije, a najviše natjecateljima, igračima i njihovim voditeljima na svih ovih prekrasnih 11 godina sportskih druženja, izazova i emocija. Posebno emocijama koje ćemo vječno pamtiti i koje nas sve zajendo guraju prema naprijed – poručili su organizatori Vakanze.

05. srpanj 2024 10:35