StoryEditorOCM
TribinaZADAR-PETRČANE

Iz Odvodnje: "Ne radite sami priključke, fekalne otpadne vode razlijevat će se po okolišu, tek kad cijeli sustav bude gotov idu i priključci!"

Piše Zadarski.hr
9. srpnja 2021. - 11:07

Kako prvi rezultati radova u sklopu Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane postaju vidljivi kroz dovršenje radova u pojedinim ulicama i izvršenje priključnih odvojaka, u Odvodnji su primijetili da korisnici očekuju da je priključak omogućen odmah. Stoga ističu da će priključenje objekata na sustav javne odvodnje biti omogućeno tek po dovršenju i ispitivanju cjelokupnog sustava. Izrada priključnih cijevi u sklopu prometnice vrši se u svim ulicama u kojima se izvode radovi, a za samo priključenje korisnici će dobiti obavijest Odvodnje kada za to budu stvoreni uvjeti.

Konkretno, na Bokanjcu se radi o spletu ulica i crpnih stanica gdje će se tek dovršenjem cijelog sustava omogućiti spoj krajnjih korisnika. Ukoliko se priključenje izvrši bez obavijesti Odvodnje o mogućnosti priključenja, fekalne otpadne vode će se razlijevati po okolišu, na dnu tada dovršenih cjevovoda.

Stoga iz Odvodnje mole korisnike da ne pristupaju priključenju bez izričite obavijesti s njihove strane, provedenog postupka i potpisanog Ugovora o priključenju.

Ukupna vrijednost do sada potpisanih ugovora na projektu Aglomeracije Zadar-Petrčane je 662 milijuna kuna, od čega će 313.6 milijuna kuna biti financirano putem bespovratnih sredstava EU.

25. travanj 2024 02:00