StoryEditorOCM
TribinaKUHA NA SILBI

Sibenjani potpisuju peticiju protiv odluke Mjesnog odbora o premještanju zelene pijace: ‘To je napravljeno zbog osobnih interesa!‘

Piše Zadarski.hr
22. srpnja 2021. - 14:21

Odnosi na Silbi između mještana i Mjesnog odbora teško su narušeni.

Nakon što je nedavno na našem portalu građevinski obrtnik Salih Kruško ispričao kako su mu Diana Klanac, predsjednica mjesnog odbora, i njena obitelj, prijetili, te kako je svojim dvojbenim odlukama ušla u konflikt s drugim stanovnicima, mještani Silbe su zadnja tri dana pristupili potpisivanju peticije protiv još jedne njene odluke, o premještanju tržnice s postojeće na novu lokaciju, kod pekare, a navodno sve zbog osobnih interesa.

Prije toga mediji su prenijeli nezadovljstvo mještana zabog slabe opskrbe trgovina čije police, zbog povećanja broja žitelja preko ljeta, zjape prazne te stalni stanovnici ne mogu nabaviti osnovne živežne namirnice, a odgovornost i za to se imputira mjesnom odboru.

Peticiju za povratak tržnice na tradicionalno mjesto dosad potpisalo oko 300 mještana Silbe, a njihovo pismo upućeno javnosti i Gradu Zadru prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Obraćamo Vam se s potpisima mještana otoka Silbe zbog premještanja tržnice (pijace) s dugogodišnje na drugu lokaciju.

Oglušujući se na negodovanje mještana, koje je u startu bilo prisutno, ali zbog privatnih interesa, ishod je išao na stranu osoba koje imaju krajnju odluku, mjesni odbor.

S obzirom na to da su sami mještani korisnici te usluge njihovo pravo na pobunu na ovakvu odluku je time veća.

Peticija se potpisivala tri dana te smatramo da je sakupljeno dovoljno potpisa da potakne Vaše djelovanje te da se situacija odvije u korist mještana.

Zahvaljujemo se unaprijed na zamjećivanju potreba malog čovjeka.

Ugodan dan,

mještani Silbe

19. travanj 2024 22:13