StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE

Zadarski SDP-ovci upozoravaju: ‘župan Božidar Longin ponovno obmanjuje javnost u vezi hospicija!‘

Piše Zadarski.hr
21. veljače 2022. - 09:57

SDP zadarske županije uputio je priopćenje za javnost u kojem navodi kako zadarski župan Božidar Longin 'ponovno obmanjuje u vezi hospicija'. Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

- Na posljednjoj županijskoj skupštini na pitanje u vezi hospicija na Babindubu župan je rekao da su sredstva osigurana u financijskom planu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na stavci pod brojem “K798015”. te su osigurana 3.5 milijuna kuna u 2022. godini. To zvuči odlično sve dok se ne provjere činjenice. A činjenice su sljedeće:

Stavka “K798015” je namijenjena Domu Sv. Frane u Zadru. Niti jednom jedinom riječju nije bilo govora da će hospiciji biti unutar već postojeće ustanove Dom Sv. Frane.

Slijedom navedenog provjerili smo financijski plan Doma Sv. Frane za tekuću godinu kako bi se uvjerili imaju li namjeru početka gradnje hospicija. Kako je i priloženo u slikama ispod ustanova Dom Sv. Frane u svojim planovima za ovu godinu nema izgradnju hospicija. Također se navodi da je županijska razvojna agencija Zadra Nova ministarstvu dostavila podatke iz projekta “Palijativna skrb stanovništva”. Međutim, o tom projektu na njihovim mrežnim stranicama niti slova.

Zašto ovo sve navodimo? Ne podnosimo kad netko toliko mulja javnost. Ovu temu pozorno pratimo jer se svi slažemo da je Zadru prijeko potreban hospicij. Razlikujemo se od drugih upravo po tome jer ne vjerujemo na riječ već vjerujemo službenim dokumentima, a u njima nema predviđene gradnje hospicija u ovoj godini. I zbog toga vam te dokumente prilažemo u tekstu.Građani nisu naivni da misle da će sto puta ponovljena laž postati istina- navode u zadarskom SDP-u.

26. lipanj 2024 00:52