Ukusnu Nutella tortu moguće je napraviti u 30 minuta, a potrebna su samo dva sastojka, piše Daily Mail.
Odlična je opcija za sve one koji su cijeli dan bili u žurbi i nisu stigli pripremiti slastice za blagdanski stol.
Kreatorica ove torte Andrea Soranidis na svom blogu 'The Petite Cook' navodi da je za pripremu ovog recepta dovoljno pet jaja i 250 grama Nutelle, osim ako imate vremena za pripremu domaćeg čokoladnog namaza bez glutena.
Za vlastiti namaz pomiješajte lješnjake, tamnu čokoladu, organski smeđi šećer, maslinovo ulje i svježe mlijeko i sve 'izblendajte' dok ne dobijete kremastu, glatku teksturu.
Prije pripreme torte potrebno je zagrijati pećnicu na 175°C kako biste ju mogli odmah staviti peći nakon što izmiješate sastojke.
Mikserom izmutite jaja dok se ne stvori prozračna i lagana smjesa. Nakon toga otopite Nutellu ili domaći namaz u mikrovalnoj na 30 sekundi.
Kad se otopi, lagano dodajte smjesu od jaja trećinu po trećinu te ju umiješajte žlicom, a ne mikserom.
Nakon što dobro promiješate smjesu, ulijte je u kalup za tortu i pecite u pećnici 20 do 25 minuta. Ako volite da vam torta bude više mekana i u središtu bude puna kreme, pecite ju 22 minute.
Na kraju ju možete posuti sa šećerom u prahu i spremna je za posluživanje, prenosi Večernji list.