Jaja se, baš kao što su davno pjevali Boris i Oliver, mogu pripremiti na mali miljun način'. Za Uskrs ih volimo utvrdo, po mogućnosti punjena.
Čak i ako vam je u hladnjaku 'promaja' lako ćete ih napraviti uz dodatak malo ulja, papra i soli: samo ih prerežite, a žumanjak dobro izmiješajte s ona tri osnovna kuhinjska sastojka i zatim vratiti u gnjezdašce od bjelanjka.
To vam je osnovni recept kojeg možete nadograđivati kako god vam je drago, a prijedloge donosimo u nastavku. Na kraju ćete pronaći i recept za jaja s jako finim pestom.
Evo što sve možete dodati smjesi od žumanjka, količine prilagodite svom ukusu.
- naribane ili sitno sjeckane kisele krastavce, malo tekućine u kojoj se čuvaju te malo majoneze i senfa
- zdrobljenu prepečenu pancetu, par kapi limuna i sirni namaz
- zgnječeni avokado, malo limunovog soka i vrlo fino sjeckani crveni luk i peršin
- ribani tvrdi sir, malo senfa i maslaca
- kremasti sir, par kapi limunovog soka i sjeckane začine po svom ukusu
- sitno sjeckanu šunku, ribani cheddar, senf, majonezu
- filete inćuna, tvrdi sir i još malo maslinovog ulja
- dimljenu papriku i hummus
- sir s plemenitom pljesni, zdrobljenu prepečenu pancetu i karamelizirani češnjak
- sitno sjeckanu mladu kapulicu i ribani tvrdi sir
- dimljenu papriku, mladu kapulicu i fino sjeckanu pancetu, šunku ili neki drugu suhomesnatu delikatesu
- tunjevinu, kapare i malo grčkog jogurta i / ili majoneze
- dimljeni losos, krem sir i kopar
- repiće škampa, majonezu i senf
Jaja punjena pestom od parmezana i oraha
jaja
parmezan
orasi
maslinovo ulje
sol, papar
Stavite jaja u posudu s posoljenom hladnom vodom i kuhajte do vrenja. Nakon toga kuhajte ih još sedam minuta, odlijte vodu i prelijte ih hladnom. Ohladite i ogulite jaja.
Prerežite jaja i pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke i ostale sastojke miksajte u blenderu i začinite po želji. Po potrebi dodajte maslinovo ulje kako biste dobili namaz potrebne gustoće.
Jaja napunite namazom uz pomoć slastičarske vrećice.