StoryEditorOCM
ViralDRUGI PUT ZA REDOM

Nasljednica L’Oréala najbogatija je žena na svijetu: na listu je dospjela nakon smrti majke, a u upravi najvećeg svjetskog brenda kozmetike sjede i njena dva sina

Piše Mozaik SD
8. travnja 2022. - 12:09

Nasljednica kompanije L’Oréal Françoise Bettencourt Meyers najbogatija je žena na svijetu prema listi World's Billionaires magazina Forbes, prenosi Lider Media.

Drugu godinu zaredom, Francuskinja s ukupnom bogatstvom od 74,8 milijardi dolara premašila je konkurenciju. Samo prošle godine zaradila je dodatnih 1,8 milijardi dolara, a na ukupnoj listi svjetskih milijardera nalazi se na 14. mjestu.

Ova 68-godišnjakinja trenutno obnaša funkciju potpredsjednice Uprave u L’Oréalu, najvećoj globalnoj beauty kompaniji koju je daleke 1909. osnovao njezin djed, kemičar Eugène Paul Louis Schueller.

Prilagođavanje trendovima

Bettencourt Meyers prvi je put dospjela na listu svjetskih milijardera 2018., nakon smrti majke Liliane Bettencourt koja je dotad uživala u tituli najbogatije žene na planetu. 

Najbogatija žena svijeta i njena obitelj vlasnici su 33 posto udjela u L’Oréalu, a sinovi Jean-Victor Meyers i Nicolas Meyers također sjede u Upravi. Kao najveći svjetski proizvođač kozmetike, L’Oréal pod svojom kapom drži preko 35 brendova te se, kako navodi Forbes, tijekom više od stoljeća poslovanja uspješno prilagodila trendovima.

Lani su zabilježili prihod od 35 milijardi dolara, a broj zaposlenih premašio je 85 tisuća. Bettencourt Meyers vodi obiteljsku filantropsku fondaciju koja pomaže razvoju znanosti i umjetnosti, piše Lider.

27. travanj 2024 19:35