Uzmite si vremena i pripremite domaća peciva i umake, a meso pecite na grill tavi ili, ako ste dovoljno hrabri, vrućem roštilju
Sunčani vikend odlučili smo iskoristiti za uživanje u domaćim burgerima pa smo sastavili mali vodič za pripremu najmekših peciva, tu je i nekoliko stvarno dobrih ideja za riblje i mesne varijante kojima ćete se poželjeti vratiti što prije, a imamo i recepte za umake koji na najslasniji način zaokružuju omiljene nam sendviče.
NAJMEKŠE PECIVO ZA BURGERE
Zaboravite kupovna peciva, okrenite se domaćoj varijanti, uprljajte ruke brašnom pa uživajte u najmekšim, još toplim primjercima koji će svaki burger podići na višu razinu.
TRI BOJE BURGER PECIVA PO RECEPTU EKIPE IZ ROUGEMARINA
UMACI SU VAŽNA KOMPONENTA
U slučaju da niste ljubitelj klasičnog kečapa i majoneze, za vas smo pripremili tri varijante umaka za burgere koji bi vas mogli osvojiti već na prvi pogled. Za pripremu klasičnog BBQ umaka trebat će nešto više vremena, no vjerujte, trud će se itekako isplatiti, dok će vam za ostatak naših prijedloga biti dovoljna tek jedna posuda i pet minuta vremena.
MALO DRUGAČIJI BURGERI
Želite li pripremu burgera učiniti još malo zabavnijom, birajte između potpuno drugačijih prijedloga od onih na koje smo navikli kada pomislimo na slasne burgere. Tu su genijalni riblji burgeri i tuna burger po receptu chefa Marka Palfija, ali i mini burgeri koji će svako (mini) druženje učiniti još malo posebnijim. Na kraju, za vegane smo pripremili povrtnu varijantu burgera s omiljenim zelenim umakom i svježom salatom.
TUNA BURGERI PO RECEPTU MARKA PALFIJA
TRI VRSTE MESA
Klasičari pak mogu birati između junećeg, svinjskog i purećeg mesa, ubaciti koji dodatak koji će ga učiniti još slasnijim, a zatim ih završiti na grill tavi ili, ako su dovoljno hrabri da već danas izvade roštilj, na vrućoj rešetci. Nakon što ste obavili taj, najzahtjevniji dio posla, vrijeme je za slaganje burgera, a u nastavku možete pronaći tri ideje koje, pitate li nas, svakako vrijedi isprobati.