StoryEditorOCM
ViralKAKO NAS VIDE DRUGI

‘Pljeskaju Key Westu, ovdje je ljepše!‘: dalmatinskom gradu divio se slavni hollywoodski filmaš, opčinio ga je. I nas je večeras zašuškao ‘u meko‘...

Piše PSD
19. svibnja 2020. - 20:38

U smiraj dana Zadar izgleda stvarno posebno, svaki snimljeni kadar pokazuje zašto mnogima ima baš "ono nešto". Reći će da nije pregolem kao Zagreb, prekišan kao Rijeka, preturistički kao Split, preskup kao Dubrovnik, a "ima sve".

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media


Mnogo je priča i stihova posvećeno ovom dalmatinskom gradu, a slavni je hollywoodski filmaš Alfred Hitchcock ostao iskreno očaran zadarskim zalaskom sunca.

Prilikom posjeta gradu ustvrdio je kako Zadar zaista ima najljepši zalazak na svijetu, ljepši i od onoga u Key Westu na Floridi, kojemu se svake večeri ide pljeskati.

Večeras u oblačnom Zadru, doduše, zalaz nije mogao biti na takav način spektakularan, ali je meko predvečerje baš pomilovalo grad.

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media

"Da mostovi nisu samo hrpe betona i željeza, shvatili smo odavno. Tako je i sa Zadarskim mostom. Nedavno je napunio 56 godina, glavna je poveznica Poluotoka sa sjevernim dijelom grada, a na svojim leđima još uvijek hrabro podnosi tisuće užurbanih nogu koje preko njega prelaze svakog dana" - napisao je Luka Basa na zadarskom Studenskom portalu, a taj most, ovako osvijetljen, u večernjim se satima iz "radnog" pretvara u dojmljivi "paradni".

U večernjem ozračju i rimski Forum sa crkvom Svetog Donata i zvonikom Svete Stošije izgleda još magičnije.

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media

A njegovi građani uživaju u blagodatima lokacija koje bi, u ovo doba godine, inače već bile pune gostiju i turista.

Morske orgulje nisu pod okupacijom, može se komodati, sjediti, ćakulati, imati grad samo za sebe.

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media

Nekad je to stvarno sasvim dovoljno.

19. travanj 2024 12:17