StoryEditorOCM
ViralIGOR DRVENKAR

Sad je i službeno! On je nasljednik Akija u Parnom valjku, grupa ima i novu pjesmu

Piše Scena SD
23. ožujka 2023. - 09:26

Na službenoj stranici Parnog valjka potvrđeno je da je Igor Drvenkar novi pjevač, a najavili su i novu pjesmu naziva ‘Moja glava, moja pravila‘ koju ćemo moći slušati od četvrtka u podne.

U glazbenim se krugovima već dulje šuškalo da je Husein Hasanefendić Hus opet okupio bend i da im se Igor pridružio na probama.

Nakon velikog koncerta u Zagrebu upriličenog u čast neprežaljenog Akija, brojni mediji su pisali koliko je nastup Kikija Rahimovskog podsjećao na tatu, te su ga vidjeli kao logičnog naslijednika, ukoliko Parni valjak odluči i dalje nastupati.

Hvalio se na sva zvona i nastup Filipa Rudana na istom koncertu. No, Hus je, očito, jedan drugi glas i ime vidio kao dobitnu opciju, a bio je to 31-godišnji Igor poznat po svojim nastupima u HRT-ovoj emisiji ‘A strana‘.

Prepoznatljiv po ‘rašpi‘ u glasu, ovaj mladić iz Podravskih Sesveta u srednjoj je školi imao bend koji se zvao Otkazani let. Službenim početkom karijere smatra osvajanje Prve nagrade publike i Druge nagrade žirija na Festivalu pjevača u Miholjancu 2008. godine.

Na Pjesmama Podravine i Podravlja u Pitomači 2012. nagrađen je za najboljeg mladog kantautora, a godinu kasnije na Rock akademiji završava tonsko snimanje i produkciju.

Bio je frontmen grupe Gea s kojom je snimio autorski album, a također je nastupao kazališnim daskama u mjuziklima ‘Uskrsli‘, ‘Jesus Christ Superstar‘, ‘Legenda Ružica-grada‘ i ‘Ljepotica i Zvijer‘.

16. travanj 2024 07:02