StoryEditorOCM
ViralTUŽNA OBLJETNICA

Vela Luka se priprema za obilježavanje treće godišnjice smrti Olivera Dragojevića. Na koncertima u čast glazbenom velikanu pjevaju Gibonni, Albina...

Piše Vinko Paić
19. srpnja 2021. - 23:05

Kad je 29. srpnja prije tri godine zauvijek zaklopio oči nema tko nije pustio suzu za pjevačem čije su pjesme obilježile i obilježit će generacije pred nama. Oliver Dragojević dao nam je toliko nezaboravnih hitova, a neke od njih i ove će se godine pjevati povodom treće obljetnice njegovog tužnog odlaska.

Vela Luka u kojoj je proveo najljepše dane svog djetinjstva i gdje je njegovo posljednje počivalište, polako se priprema za dvije glazbene večeri u čast svom velikanu.

image
Posljednji ispračaj Olivera Dragojevica iz Splita prema Veloj Luci.
 
Paun Paunovic/Cropix

Na Korčulu stiže i ekipa HRT-a, jer će se idućeg četvrtka, 29. srpnja, s početkom u 22 sata, održati veliki koncert koji će se izravno prenositi na Drugom programu. Voditelj manifestacije je Duško Ćurlić, a publika u Vela Luci, kao i gledatelji ispred malih ekrana, imat će prilike čuti najljepše Oliverove pjesme poput nezaobilazne "Cesarice", "Galeba", "Traga u beskraju", "Kad mi dođeš ti"... i mnogih drugih.

Izvodit će ih Gibonni, Tedi Spalato, Antonio Serrano, Marko Tolja, klapa Ošjak i grupa Dupini. Za sjajnu glazbenu pratnju pobrinut će se Ante Gelo s orkestrom kojim će ravnati Alan Bjelinski.

Druga večer rezervirana je za mlade zvijezde s hrvatske estrade koje smo upoznali u raznim emisijama HRT-a poput "A strane" i "Voicea", a jedna od onih koja će pjevati Oliveru u čast, bit će i ovogodišnja hrvatska predstavnica na natjecanju za Pjesmu Eurovizije, mlada Splićanka Albina Grčić. Ovu će večer HRT snimati i naknadno je emitirati u svom programu.

image
Oliver je nanizao impresivan broj nezaboravnih hitova tijekom bogate glazbene karijere.
Nikola Vilic/Cropix

Dva dana prije prvog koncerta svečano će biti otvorena izložba "Oliver u objektivu Livija Andrijića", voditelja foto agencije Cropix koja sadrži 35 pjevačevih fotografija i već sada se može pogledati u Centru za kulturu Vela Luke.

- Kad si s nekim prijatelj, onda ne razmišljaš o tome da bi se trebao s njim fotografirati. Ako se slučajno toga i sjetiš, onda pomisliš: Ima vremena, već ćemo se naći i fotografirati se. A onda se ispostavi da vremena nije bilo dovoljno, da mnogi vaši zajednički trenuci nisu ostali zabilježeni na fotografijama, ali zato vječno žive u srcu, rekao je nedavno za Jutarnji list Livio Andrijić.

18. travanj 2024 12:05