StoryEditorOCM
Zadar plusBRICO NA PEDALAMA

Ive Morović postao "seviljski brijač" - na putu biciklom u Lisabon, u Sevilli njega i Barbića ugostio Ivan Rakitić, a Luka Modrić "otvorio" most!

Piše Mišel Kalajžić
4. listopada 2021. - 20:04

Zadarskog bricu Ivu Morovića i njegovog prijatelja Tomislava Barbića koji biciklama putuju u Lisabon, u Sevilli je u svom domu ugostio proslavljeni hrvatski nogometni internacionalac Ivan Rakitić! Dvojica putnika popili su kod Rakitića pivo, razgovarali s njim, fotografirali se za uspomenu, a na odlasku im je legendarni Raketa darovao svoje potpisane dresove.

image
Putovanje Ive Morovića u Lisabon
Privatni Album

Lijepi događaj Tomislav Barbić opisao je na društvenim mrežama:

- Koristimo dan za razgledavanje vrlo atraktivne Seville, među kojima se svakako ističu Catedral de Santa María de la Sede koja je, kada je izgrađena, u 16. st. po veličini prestigla Aja Sofiju kao najveću katedralu na svijetu...  Prema planu smo trebali ostati cijeli dan ovdje, ali problemi sa smještajem su nas nagnali za traženju drugih solucija. Ive misli da bi bilo najbolje odmaknuti se iz grada i smanjiti distancu do Lisabona. Ipak je ovo njegov put i nemam druge nego se složiti. Našli smo smještaj udaljen 55 kilometara i bukirali ga bez mogućnosti otkazivanja.

Taman kada smo bili na izlasku iz grada, preko Ivinih kontakata javlja se Ivan Rakitić da se možemo vidjeti. Naravno da stvari nisu bile jednostavne. Ivan živi na potpuno suprotnom kraju grada i još malo izvan njega. Udaljeni smo 14 kilometara, s povratkom još 14 i onda 55 kilometara do smještaja. Prošlo je 15 sati i sve je vrlo na knap. Ipak, idemo ga posjetiti.

Ivan nas je primio kod sebe doma, počastio pivom i ugodnim razgovorom oko pola sata. Duže nismo mogli jer je morao u kamp, danas putuju na utakmicu u Granadu, a i mi smo u cajtnotu. Na kraju nam je još poklonio dresove - opisao je Tomislav.

image
Putovanje Ive Morovića u Lisabon
Privatni Album

I nastavak putovanja bio je uzbudljiv, sučili su se s jakim vjetrom u prsa i kišom, a ovoga puta pomoglo im je ime - Luke Modrića!

- Idemo na zapad kroz Huelvu pa prema Portugalu na mjestu gdje brod vozi preko rijeke između dvije države. U Huelvi se slikamo s kipom Kolumba i saznajem da je baš iz luke u Huelvi krenuo na svoje čuveno putovanje, možda i najpoznatije svih vremena. Od Huelve sve ide na bolje. Razvedrilo se, toplo je, ali ne i vruće. Nakon izlaska iz grada postoje dva mosta. Jedan autocesta, a drugi lokalni. I baš taj drugi je zatvoren zbog radova koji ne izgledaju da idu baš žestokim tempom. Dolazimo do ograde i razmišljamo što dalje. Treba li se dignuti tko zna koliko kilometara sjevernije? Uto dolazi zaštitar i primjećuje našu zastavu. Jučer nas je ugostio Ivan Rakitić, a danas nam vrata otvara Luka Modrić. Zaštitar odmah kaže "Luka Modrić! Real Madrid!", ja dodajem "Mateo Kovačić". Smije se. Otvara nam ogradu, pušta nas i kaže da će javiti kolegi s druge strane. Tako je i bilo, čekala nas je otvorena ograda. Spasio nas je.

image
Putovanje ive Morovića u Lisabon
Privatni Album

Poslije mosta baš uživamo, vozimo biciklističkim stazama uz solanu, kroz močvaru, preko mostova, kroz šumu, uz kanal, sve bez auta. Podsjeća me ovo na putovanje u London prije 9 godina.

Vrativši se na cestu opet borba, vjetar je polubočni, ali umara i usporava. Svakih sat vremena radimo oko 15 kilometara. Malo. Prognoza nam nije naklonjena ni do kraja. Prema svemu do Lisabona će vjetar biti uglavnom u prsa. I to poprilično jak.

Na dok u Ayamonte došli smo u 18:30, a zadnji brod otišao je u 18:00, tako da danas Portugal gledamo samo preko rijeke... - napisao je Tomislav.

image
Putovanje ive Morovića u Lisabon
Privatni Album
19. travanj 2024 21:24