StoryEditorOCM
Zadar plus"LET IT SPARKLE"

Krhka igra cvijeća i stakla: dvije Zadranke kreirale predivnu kolekciju vjenčića i adventskih ukrasa za profinjeno uređenje doma

Piše Matea Gugić Magaš
26. studenog 2021. - 12:10

Cvijeće i staklo, oboje tako lijepo i krhko. No jeste li ih ikad pomislili povezati? Vi možda niste, no dvije zadarske umjetnice, jedna u staklu, druga u cvijeću, napravile su upravo to i stvorile predivnu blagdansku čaroliju. Boutique aranžerka cvijeća, Đina Panjol Tuflija, poznatija na Instagramu kao Lollobrigida Art te akademska kiparica Zvonimira Karavida, udružile su snage (i talente) i stvorile posebnu kolekciju božićnih ukrasa.

- ”Let it sparkle by LA x ZK” je limitirana kolekcija vijenaca i advenata ukrašenih baršunastim vrpcama i staklenim zvjezdicama posebno izrađenim za ovu suradnju – rekla nam je Zvonimira, umjetnica koja se proslavila staklenim periskama.

Đina je, pak, od malih nogu okružena cvijećem, odrasla u obitelji koja je svaku prigodu koristila za uređenje doma i okućnice u sezonsko bilje. Ipak, tek se nedavno, prije par godina, odvažila tu ljubav pretvoriti u - posao.

- Počelo je vrlo sramežljivo, izradom unikatnih aranžmana, buketa te vijenaca, koje sam uglavnom poklanjala članovima obitelji i dragim prijateljima. Kad sam vidjela da su se i drugi počeli interesirati, odlučila sam svoj Instagram profil odvojiti od privatnog te pokrenula Lollobrigida Art, otvorila obrt i hrabro zakoračila u svijet poduzetništva.



- Iako imam dosta iskustva s cvijećem, samouka sam, pa odlučila otići na radionicu u Zagrebu koja je trajala nekoliko tjedana, na kojoj sam naučila zaista puno toga, poput pravilnog održavanja cvijeća i brige o njemu – prepričava nam Đina te dodaje kako je Zvonimiru pratila odavno te ju je njezin poziv za suradnju ugodno iznenadio.

- Kad me pitala bi li željela napraviti nešto zajedno s njom za Božić, bila sam izvan sebe jer nisam mogla vjerovati da ona želi sa mnom surađivati – smije se danas Đina, dok Zvonimira, također uz osmijeh, dodaje kako je i ona sama mislila slično.

Tako su ove dvije simpatične Zadranke vrlo brzo ”kliknule” i shvatile da imaju jedinstveni proizvod za sve ljubitelje finih, profinjenih i posebnih blagdanskih ukrasa.

- Vjerujem kako će mnogima biti zanimljivo što su naši vijenci i adventi sa zvjezdicama održivi proizvodi jer, osim što ja već koristim reciklirano stalno, Đinino bilje nije rezervirano samo za ovo božićno vrijeme, već ga osoba uvijek može ponovo upotrijebiti, na način koji njoj najviše odgovara. Zapravo trebaju, baš kao mi, prepustiti mašti na volju. U svakom od nas leži mali umjetnik - zaključila je Zvonimira.

26. travanj 2024 16:06