StoryEditorOCM
Zadar plus#ROKOTOK

Nakon Ošljaka Ribafish će tijekom narednih 12 dana plivanjem povezati Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Ravu, Dugi Otok i Kornat

Piše Zadarski.hr
15. srpnja 2021. - 14:27

Izranjanjem kod Ošljaka, najljepša ljetna priča Jadrana i Domagoj Jakopović Ribafish prevalili su pola puta ovogodišnje edukativno – plivačke etape, te su već započele pripreme za povezivanje preostalih 7 otoka, koje Ribafish spaja u ovu jedinstvenu ljetnu avanturu pod nazivom #RokOtok. Otoci koje će Ribafish posjetiti tijekom narednih 12 dana su: Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Rava, Dugi Otok i Kornat.

U sklopu projekta #RokOtok, odnosno od početka ovogodišnje etape - 3. srpnja 2021. godine, Ribafish je preplivao više od 32 kilometara, te na taj način spojio 10 nastanjenih otoka na kojima su u posljednjih 12 dana održane interaktivne radionice, potrage za blagom, akcije čišćenja i sakupljanja smeća te edukativne igre u prirodi za djecu, mlade i njihove roditelje.

Na prvoj polovici puta, Ribafisha su pratili i vrsni te poznati plivači poput Dubravka Šimenca (ambasador hrvatske turističke zajednice), Dine Levačić (daljinska plivačica te jedina žena iz Hrvatske koja je preplivala kanal La Manche) te Antonie Buličić (daljinska plivačica te prva žena koja je osvojila plivački maraton Preko – Zadar).

#RokOtok u brojkama

- Više od 800 djece i roditelja na predavanjima i interaktivnim radionicama

- Više od 550 podijeljenih poklona

- Više od 8 sati održanih predavanja

- Više od 8 sati organiziranih potraga za blagom

- Više od 7 sati organiziranih akcija čišćenja plaža

- Više od 50 kilograma sakupljenog otpada s plaža

- Do sada posjećeno ukupno 10 nastanjenih hrvatskih otoka

- Puno smo kilometara prešli, puno smo pričali s mladima, pronašli smo zakopana blaga, naglašavali važnost provođenja slobodnog vremena u prirodi, isticali važnost odmicanja od ekrana te sakupili vreće i vreće smeća s naših plaža. No, nismo se uopće umorili i jedva čekamo krenuti dalje i povezati ostale otoke koji su nam u planu. Iako je Rokotok ideja koja je zaživjela te mi pomogla da se nosim s gubitkom koji je za svakog roditelja najgora noćna mora, on je isto tako i svjetionik za mlade i njihove roditelje, te mi upravo njihove povratne informacije daju snagu za dalje i potvrđuju da ono što radimo posljednjih godina itekako ima smisla. Moja želja i Rokova želja je i dalje ista. Želimo spojiti hrvatske otoke, pružiti mladima znanja i stečena iskustva, pomoći roditeljima sa savjetima te naučiti mlađe generacije kako se ponašati prema okolišu i prirodi, ali i pojasniti koliko je važno svoje slobodno vrijeme kvalitetno iskoristiti te se u što većoj mjeri odmicati od ekrana i usmjeriti pažnju na one stvari i aktivnosti koje obogaćuju i na kraju povoljno utječu na razvoj kod mladih.“, izjavio je Ribafish.

Više informacija o samom projektu te o planiranim aktivnostima, mogu se pronaći na službenim stranicama projekta #RokOtok – www.rokotok.hr.

24. travanj 2024 04:31