StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: 'MAKNU BARIJERE I KRENU PREMA MASLENIČKOM MOSTU!'

Pogledajte kako završavaju 'pametnjakovići' koji ignoriraju zabranu prometovanja zbog bure

Piše Krešimir Žabec / Jutarnji list
24. siječnja 2017. - 11:21
102924-132681-hac_snijeg.JPG

Zbog snježnog nevremena praćenog orkanskom burom, koja je nekoliko puta puhala i više od 160 kilometara na sat, proteklih dana u više je navrata autocesta Zagreb - Split na dijelu od tunela Sv. Rok do Posedarja bila zatvorena za sav promet - javlja Jutarnji.hr.

 

 Vozači su tada prometnom signalizacijom bili preusmjeravani na državnu cestu D1, a autocesta je zatvorena fizičkim barijerama. No, pojedini vozači očito su smatrali kako je autocesta bezrazložno zatvorena i da su oni mnogo pametniji od onih koji održavaju prometnicu. Stoga su pri dolasku na fizičku prepreku micali barijere i probijali se na zatvorenu autocestu. Rezultat tog “poduhvata” može se vidjeti na snimkama koje je dobio Jutarnji. Obje snimke su s pravca tunel Sveti Rok - Posedarje. Jedna je snimka od 17., a druga od 19. siječnja. Vozači automobila na čvoru Sveti Rok umjesto da se skinu s autoceste, razmaknuli su fizičke prepreke i krenuli prema Masleničkom mostu. Nisu daleko stigli. Ušli su u snježni zapuh te su morali snijeg oko automobila otkopavati lopatama.

HAC

 

U HAC ONC-u nam kažu kako su se u ovim slučajevima vozači sami izvukli, ali ima slučajeva kada njihovi djelatnici moraju izaći na teren i riskirati živote kako bi izvlačili neodgovorne vozače. Djelatnici službe održavanja, kada na kamerama u Centru za kontrolu prometa vide da je netko ušao na zatvorenu autocestu, o tome odmah obavještavaju policiju. Iako takvih vozača ovih dana nije bilo previše, dovoljan je jedan da napravi velike probleme. Kako doznajemo, kada je autocesta zatvorena za sav promet, vozači kamiona poštuju zabranu. No, kada je autocesta zatvorena samo za prvu skupinu, kamioni, a posebno motoristi, prošvercaju se na zatvorenu autocestu. Takav je slučaj bio prošlog ljeta kad je autocesta bila zatvorena zbog orkanske bure.

 
16. travanj 2024 13:33