StoryEditorOCM
Zadar plusIGRAČKA MIROVINA

Šime Vrsaljko otkrio zašto odlazi: ‘Zbog borbe sa zdravljem više ne mogu biti ono što sam bio!‘

Piše Gloria.hr
10. travnja 2023. - 22:10

Prvi put otkako je u ožujku ove godine završio profesionalnu karijeru, bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ispričao je zašto je u dobi kada nogometaši još mnogo mogu dati, povukao iznenađujuć potez. "Svakodnevna bitka i borba sa zdravljem dovela je do toga da više ne mogu biti ono što sam bio, i ne mogu dati na terenu ono što očekujem od sebe. Možda više nisam igrač, ali ostajem u nogometu", izjavio je 31-godišnji Zadranin za RTL, iza kojeg su ozljede koljena, lica, bedrenog mišića, a sve to je ostavilo trag na njegovoj igri.

Budući da ipak ostaje u nogometu, ali u drugačijoj ulozi, posljednjih dana pojavile su se informacije da se Vrsaljko pridružio timu menadžera agencije "Universal Twenty Two" koja brine o karijerama brojnih igrača, među ostalim i o Luki Modriću. "Pratim u većem opsegu nogomet i dublje i više nego prije, tako da imam jasan cilj i stav što želim raditi kao netko tko će i dalje u budućnosti participirati u nogometu.

- Okrećem novu životnu stranicu, ali ostajem u nogometu -  rekao je bivši ‘Vatreni‘ koji se u kolovozu prošle godine oprostio od hrvatske reprezentacije. Tada je napisao dirljivo pismo navijačima, koji će ga pamtiti fotografiji kada je nakon utakmice iscrpljeno legao na hrvatsku zastavu. Htio im je objasniti što ga je dovelo do teške odluke.

- Neopisiv je osjećaj odjenuti na sebe taj crveno-bijeli dres, izaći pred hrvatske navijače, staviti ruku na srce i zapjevati Lijepu našu. Da, osjećaš ogroman teret u tom trenutku jer znaš da idućih 90 minuta cijeli jedan narod priželjkuje isto što i ti - pobjedu, trijumf, slavlje. No, prije svega osjećaš nemjerljiv ponos što baš ti - sa svojim suigračima - imaš privilegiju predstavljati svoju zemlju. Zbog te emocije, nije lako donijeti odluku da je kraj. Prihvatiti da je vrijeme za mlađe i da ne možeš više dati ono što si prije mogao - napisao je među ostalim legendarni branič koji je za Vatrene odigrao 52 utakmice.

- Reprezentacija je definitivno bila nešto više od nogometa. Emocija. Svaki trenutak proveden u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji bio je poseban - rekao je za RTL bivši nogometaš pred kojim su sada (slatki) izazovi u privatnom životu. Prije godinu dana postao je otac kćeri Viktorije koju mu ju je rodila njegova partnerica Kaja Vidmar.

Dva mjeseca nakon što se malena rodila, slovenska manekenka i markantni Zadranin potvrdili su na Instagramu da su par. Od tada do danas, uživaju u obiteljskoj idili o čemu svjedoče fotografije na njezinom profilu. Njihova djevojčica posebno uživa u tatinom naručju, a ponosna mama fotografirala ju je i na njegovom reprezentativnom dresu. Vrsaljko iz bivšeg braka sa Zadrankom Matejom Kedžo ima sina Bruna koji će početkom lipnja napuniti pet godina. Pred njim je nova karijera, no uz podršku obitelji nema sumnje da će ostvariti sve što si je zacrtao.

27. travanj 2024 13:01