StoryEditorOCM
Zadar plusSRITNO VAM BILO

Na prvi dan proljeća susrele su se velikani dalmatinskog sporta: Ivica Šurjak legenda Hajduka i Čedomir Ćiro Perinčić legenda košarkaša Zadra

Piše Slaven Alfirević
21. ožujka 2024. - 21:10

Šuro i Ćiro, sretan vam rođendan! Tek 23. ožujka točan je datum slavlja obojice, ali dva dana ranije, na prvi dan proljeća susrele su se legende dalmatinskog sporta. Ivica Šurjak legenda Hajduka i Čedomir Ćiro Perinčić, legenda košarkaša Zadra, da jedan drugome čestitaju rođendan.

Šurjak je godinu dana stariji, 71. slavi, a Ćiro okruglih 70.

Bio je to uzvratni susret dvojice velikana sporta, ne samo dalmatinskog i hrvatskog, nego i šire, budući da su obojica bili eminentni reprezentativci u svome sportu. Perinčić se istakao i kao izdavač, napisao je knjigu o zadarskoj košarci, svojevrsnu autobiografiju... Prije tri godine, ako se dobro sjećate, a ostali su zapisi u medijima, na portalu, Ćiro je poželio upoznati Šurjaka i priredili smo im susret u Stobreču, uz razmjenu darova, da se velikani/veterani i blisko upoznaju.

Spletom okolnosti Ćiro je tri godine čekao da uzvrati gostoprimstvo u Zadru, u prvom trenutku odmah najavljeno. No, dvije godine spriječilo bi se uvijek "nešto", lani je primjerice Šurjak u Splitu slavio okruglih 70. uz golemu feštu, a Ćiro je bio spriječen doći.

Ali, nikad ne reci nikad, danas su se konačno našli u Zadru, na Ćirinu terenu. Najprije uz partiju balota, ili što bi Zadrani radije rekli "na buće", pa su se tom zgodom i ekipirali, Šurjak je poveo iz Splita u pomoć Ivana Katalinića i Zorana Vulića.

Sa Ćirine strane našao mu se pak suigrač iz najslavnijih dana zadarske košarke, tamo sedamdesetih, centar Zdravko Jerak što je uz Krešimira Ćosića čuvao reket i  skakao pod košem da Kreši bude lakše, te sin Hrvoje, također poznati i uspješni košarkaš

image

Ćiro Perinčić slavljenik

.

Slavili su domaći, 21:17, Tornado bolji od Torcide, guštao je Ćiro, a Splićani mu nisu kontrirali. Imali su Zadrani više sreće, konstatirao je Šurjak i treba sad napravit revanš u Splitu, Kate i Vule, a sigurno i Šuro redovito vježbaju i "valjaju i bulinaju".

Družina se potom našla na rođendanskom ručku kojega je uveličala ništa manje nego klapa Intrade s glasovitim Tomislavom Bralićem na čelu, te zadarska ženska klapa Dalmatika, ranije poznata kao Kantalice.

Na video, preko whatsappa javio se i Dino Rađa, sretan rođendan obojici, zaželio je, Rađa je bio suigrač Hrvoja u redovima Zadra u posebnoj zadarskoj sezoni osvajanja Kupa Hrvatske 2001. godine.

Šurjak je potom iznenadio Perinčića posebnim darom, poklonio mu je Hajdukov dres s brojem 11, svoj broj, Šurjak, Ćiri od srca...

A svi zajedno, što mislite koje je pitanje bilo najčešće i od prijatelja, svečara, osoblja kafića, bućališta, restorana... I to najčešće vašem reporteru, koji je, dakako, najbliži epicentru Poljuda, pa je i najbolje upućen?

Onda, hoćemo li, može li Hajduk konačno bit prvak?!

Što mislite, što smo im odgovarali?

- A može, naravno. Ako se sve poklopi! - svi su uz to uvjerenje još više guštali u zajedničkom rođendanu Čedomira Ćire Perinčića i Ivice Šurjaka.

Dogodine, eto nas opet u Splitu...

25. travanj 2024 16:51