StoryEditorOCM

Uručene nagrade najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji, evo tko su dobitnici

Piše M.K.
14. prosinca 2023. - 17:48

Župan Božidar Longin uručio je nagrade najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji za 2023. godinu i to u četiri kategorije: apartmani/studio apartmani, kuće za odmor, soba s pružanjem usluge doručka i seosko domaćinstvo. Čestitajući pobjednicima župan je naglasio da smo u ovoj godini ostvarili rekordne turističke brojke, s preko 2 milijuna dolazaka i više od 15 milijuna noćenja.  

„Govorili smo često kako je svaka kriza ujedno i prilika. Bila je to i pandemija jer mnogi su iskoristili to vrijeme kako bi uložili ili u izgradnju novih ili poboljšanje postojećih smještajnih kapaciteta. Osobito je zanimljivo nicanje sve većeg broja vrlo luksuznih vila s bazenima u našem zaleđu. Takvi kapaciteti i ove su sezone imali vrlo visoku popunjenost“, rekao je župan Longin i dodao da je to upravo ono što nam kao destinaciji dugoročno treba.

„Znamo da smo područje čistoga mora, ugodne klime i lijepe prirodne i kulturno-povijesne baštine, znamo i da smo sve više prepoznati kao kvalitetna eno-gastro destinacija, no ono na čemu moramo još raditi jest brendiranje Zadarske županije kao destinacije s visokokvalitetnim smještajem“, dodao je župan i rekao da je Zadarska županija iz tog razloga i pokrenula projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača.  

Kroz nagradu najboljim iznajmljivačima želi se naglasiti važnost ozbiljnog i odgovornog pristupa vođenju obiteljskog smještaja te istaknuti upravo one iznajmljivače koji su prepoznali potrebe tržišta, napravili iskorake u posebnosti i kvaliteti svoje ponude te im se nastoji zahvaliti što shvaćaju koliko je za ostvarivanje cilja značajno udruživanje svih snaga.  

Dodjelom nagrada za najbolje iznajmljivače Zadarska županija želi potaknuti i naglasiti važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskog smještaja. Ovim nagradama pokazuje kako je svjesna važnosti privatnog smještaja u gospodarskom razvoju lokalne zajednice, da rast turizma i privatnog smještaja potiče razvoj drugih djelatnosti, od lokalne proizvodnje do različitih usluga bez čega bi turistička ponuda bila nezamisliva.  

U kategoriji Ruralno domaćinstvo prvu nagradu osvojio je Boris Skroće iz općine Gračac (Mazin), a drugo mjesto zaslužila je Vanja Talmač iz Islama Grčkog.

U kategoriji Kuće za odmor prvu nagradu osvojila je Tatjana Valčić Pavlović za kuću na otoku Ošljaku, drugu Davor Antišin iz Sutomišćice, a treće mjesto zaslužila je Nada Bašić s kućom za odmor u Debeljaku.

U kategoriji Apartmani/Studio apartmani prvu nagradu osvojio je Marko Mikas iz Sv. Filipa i Jakova, drugu nagradu Lorena Ropuš Maričić iz Zadra, a treći DIR Drvena industrija Rubinić za apartman u Sv. Filipu i Jakovu.

U kategoriji Sobe s pružanjem usluga doručka prvu nagradu osvojila je Marijana Paro Vidolin iz Paga, a drugo mjesto Elizabeta Fumić iz Vira.

28. travanj 2024 22:56