StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: MALONOGOMETNI SPEKTAKL U MOCIRAMA

Zvijezde Subašić, Vrsaljko, Santini...oduševili Zadrane!

Piše Ivica GJERGJA
24. prosinca 2016. - 10:01
bozicni_futsal1-231216_resize.JPG

Ovogodišnji malonogometni turnir protekao je u blagdanskom ozračju, a dodatnu draž što se tiče malog baluna dali su mu Internacionalci, dica Zadra, reprezentativci nogometaši i oni koji igraju po europskim klubovima.

Što se tiče natjecateljskog dijela, ali i humanitarnog karaktera već drugu godinu, a postoji turnir preko 20 godine, može se reći da je u svemu uspio. Pa preko 100 utakmica je odigrano, na finalu je bilo 1000 gledatelja, angažirano preko 1200 natjecatelja, što je rijetko gdje zabilježeno, od 17. do 23. prosinca SD Mocare su bila vreva i stjecište malog baluna. Grad Zadar je živio za mali balun.

Pored natjecatelja muških i žena, zvijezda i djeca iz dječijih vrtića tu su našli dio svog zadovoljstva, pa može se reći da je hakl „okupirao grad" i Mocire. Kompletan prilog odlazi u humanitarne svrhe u OŠ Voštarnica, nema nagrada, osim simbolike pokala i priznanja. Pa i organizatori Udruga za mali nogomet Zadarske županije na čelu koje je bivši reprezentativac i igrač mnogih malonogometnih klubova Marko Šimurina sa svojom svitom Žakom, Tonijem, Brankom i drugima zaslužuju sve pohvale i čestitke na odrađenom. Također se zahvaljuju iz organizacije i srednjoj školi te njihovim fotografima koji su sva događanja u i oko malog ovjekovječili, te donatorima Ultra Soniku i drugima. Na kraju finalne utakmice iako malo kasno, 23 sata, jedan vremešni gospodin po imenu Ante, pri izlasku reče:

- Divno je bilo, hvala onima koji su ovo priredili, kao i našoj dici nogometašima koji igraju vani. Kamo sreće da ima ovakvih događanja više, to ljude spaja i zbližava, kazao je i otišao zadovoljan.

Upravo to što je Ante otišao zadovoljan doma, bila je i „maksima" Marka Šimurine i njegove svite oko organizacije turnira, u kojoj su uspjeli, još jednom čestitke.

- Župe, Žak, Toni, Branko i ja te svi drugi ispunjeni smo zadovoljstvom, bilo je teško raditi no isplatilo se u svakom pogledu. Najbitnije je zadovoljstvo koje pruža mali balun, hvala našim internacionalcima, kratak s emocijama do plača kazao je Marko Šimurina. Na kraju natjecanja, finalom seniora završen je bogat malonogometni program u petak naveče, pa se prišlo podjeli priznanja za najbolje.

Treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Svetom Anti, a u ženskoj konkurenciji Donat kadetkinjama. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji je pripalo Idassi Nadin, a u ženskoj konkurenciji Dream team. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Varošu, a u ženskoj konkurenciji momčadi Mirlović Zagori I. Šlag na kraju Internacionalci (Dica Zadra) pobijedili su NK Zadar 7:6. U revijalnoj utakmici Žuti - Plavi nije bilo pobjednika završeno je 2:2. To su bili trenutno najbolji igrači iz županijskih malonogometnih liga.

 

Susret za 3. mjesto muškarci:

PLOVANIJA - SVETI ANTE 0:4
ZADAR - SD Mocire. Gledatelja 1000. Suci: Roko Režan i Danijel Knez.

PLOVANIJA: Šušić, Dominović, Bacalja, Iveljić, Kresović, Juričić, Kokić, Baraba, Čulina. Voditelj Željko Skukan. SVETI ANTE: Ban, Baščevan, Prenđa, Vukorepa, Zrilić 1, Klarin, Lipotica 2, Popov 1.Voditelj: Krešo Zrilić.

 

Susret za 3. mjesto žene:

DALMACIJA - DONAT K. 1:2
DALMACIJA: Grbeša, Marić, Lakuš 1, Gugo, Palić, Šimunić, balčić, Saša, kapitanović, Plazonić, Soldo.

DONAT K: Vitaljić,M. Klanac, Demo, Ivandić 1, Dubravica, J. Klanac 1, Mikić, Lilić.

 

Finale žene:

DREAM TEAM - MIRLOVIĆ ZAGORA I 1:2
DREAM TEAM: Stipić, Alić, Mijić, Milovac, Straka, Godinić 1, Mazija, M. Milovac.

MIRLOVIĆ ZAGORA: Rajčić 1, Petrović, Aleksić, L. Rajčić, Sučić, Vrdoljak, A. Aleksić, Sušić, Šare 1.

 

Finale muškarci:

VAROŠ - IDASSA NADIN 2:1
VAROŠ: Baričić, Župan 1, Jurlina , Lekaj, Plecić 1, Perišić, Vukić.

IDASSA NADIN: Mišković, Remšak, Bralić 1, Lukić, Mandić, Božinović, Radić, Bakić, Šamija, Čurčija. Voditelji Vedran i Noa Vinketa.

 

Revijalna All star

ŽUTI (30+) - PLAVI(-30) 2:2
ŽUTI (30 +): Baričić, Bjeliš, Duvnjak, Zrilić 1, Lekaj, Klanac, Sorić 1, Šarić, Klarin, Erceg.

PLAVI (-30): Dražević, Šušić, Vulić, Surać 1, Jukić, Iveljić , Dunić 1, Baščevan, Jurlina, Škibola. 

 

Turnir Futsal Čarolija je bila i prilika da se izaberu najbolji, voditelji, igrači i suci iz sve tri lige malog nogometa Zadar. Najbolji voditelj je Tihomir (Tiho) Knežević (MNK Tin). Najbolji igrač Toni Katalinić (MNK Tin), Najbolji mladi igrač Roko Burčul (MNK Tin), Najbolji igrač obrane Filip Lekaj (MNK Varoš), Najbolji vratar Kristijan Dražević (MNK Primorac Ljubač), Najbolji sudac Zdenko Bakarić (Zemunik).

 

NK ZADAR - INTERNACIONALCI (ZADARSKA DICA) 6:7

NK ZADAR: Gluić, Župan, J. Jurjević, Pantalon 1, Pedišić, Pranić 1, J. Anić 2, K. Jurjević, Colić, K. Anić, Blažević 2. Voditelji: Josip Butić, Zvone Jurić, Jakov Surać.

INTERNACIONALCI (DICA ZADRA) : Rogić, Subašić 2, I. Santini 2, K. Sntini 1, J. Buljat, M. Buljat, Čurjurić 2, Perica, Blatnjak, Legatti, Livaković, Butić. Voditelji: Josip Bepo Bajlo i Ferdo Milin.

 

„Šlag na kraju" turnira bio je susret Internacionalaca i NK Zadra.

Oduševljenju preko 1000 gledatelja nije bilo kraja. Lijepa gesta za svih nema što, publika je došla na svoje a reprezentativci Danijela Subašić, Dominik Livaković te Ivan Santini i drugi potpisivali su autograme strpljivo preko sat vremena djeci na tribinama Mocira prije susreta. Nije došao Dado Pršo koji se ispričao. Po sastavu koji se vidio ovo je prvi put u povijesti da u Zadru nastupi jedna jaka nogometna družina, svi ponikli upravo u NK Zadru, falio je samo Luka Modrić.

Odigrana je utakmica sa prvim timom Zadra, Internacionalci (dica Zadar) su pobijedili, 6:7 prava golijada koja je krenula zgoditkom Ivana Čurjurića u 12. minuti. Do tada su se držali jedna i druga momčad. Svaki dobar potez, vic u igri , dakako i zgoditak izazivao bi dugotrajan aplauz, a bilo ih je pregršt. Zanimljivo je bilo na klupi Internacionalacae vodio ih je Josip Bepo Bajlo, a Subašić i on su se rječkali što je bilo prihvaćeno sa oduševljenjem.

Pogođeno je ovom utakmicom ama baš sve. Za Internacinalce su igrali Tomislav Rogić, Danijel Subašić, Ivan Santini, Krševan Santini, Jurica Buljat, Marijan Buljat, Ivan Čurjurić, Dominik Livaković, Dragan Blatnjak, Đenkica Legattti. Voditelji Josip Bepo Bajlo i Ferdo Milin.

- Uvijek ćemo se odazivati ovakvim humanitarnim akcijama, sretnem prijatelje, kroz nogomet, govorim u ime svih. Futsal Čarolija je poznata i u Francuskoj u Monaku kod mojih suigrača. Divno je bilo ponovilo se, kazao nam je između dvije zamjene Danijel Subašić. Nije ostao nijem na sve to ni „umirovljeni" nogometaš bivši reprezentativac Marijan Buljat, koji je kazao:

- Prijatelji nogometaši su napravili što treba došli sa svojim navijačima podijelili u utakmici radost Božića, hvala svima, bilo je divno. I svi ostali koji su sudjelovali u „utakmici godine" zadovoljni su i sretni što su mogli dati dio svoga za „čaroliju".

08. svibanj 2024 20:41