StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO

Jutarnji kaos ispred zadarske Poliklinike: ‘Što sada da radim, bože sačuvaj?!‘

Piše Zadarski.hr
8. veljače 2023. - 09:46

U srijedu je ispred Poliklinike zadarske Opće bolnice nastao uobičajeni kaos zbog iznimno loše riješene prometne regulacije pristupa parkiralištu.

Kako je prolaz istodobno i stajalište za vozila medicinskog saniteta za koje pak nije osigurano posebno ugibalište za ulaz u Polikliniku, iako imaju teške pacijente koji često ne mogu hodati, svakodnevno dolazi do prometnog ‘čepa‘.

- Što ja sada da radim - zapitao se vozač koji nije mogao izaći s parkirališta.

Sanitet na prolazu koji je ujedno i izlaz za vozače s parkirališta svakodnevno dovozi ili čeka teške pacijente pa ostali ne mogu izaći niti ući na vanjsko parkiralište.

Iako je s početkom rada Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u sklopu zgrade 2021. najavljeno kako će južni prilaz kojem se pristupa s četverotračne ceste služiti isključivo za potrebe vozila saniteta i Hitne pomoći, to se u ovom slučaju nije dogodilo a smanjenju gužve nije pomogla ni naplata parkirališnog prostora.

Tu su poseban ‘detalj‘  rampe za samonaplatni parkirališni sustav koji se često kvari, a teško mu je i prići jer nalazi na uzbrdici. Nerijetko vozačima zbog toga i odleti karta, a znalo se događati i da jedna od rampi sama - padne.

Jednoj vozačici je pala na automobil, a nedavno je jedna Zadranka i ‘probila‘ sama automobilom jer zbog kvara nije mogla izaći s parkirališta.

24. travanj 2024 03:08