StoryEditorOCM
Zoom danaKĆI TONČIJA HULJIĆA IZLAZI IZ SJENE PROSLAVLJENIH RODITELJA

Hana snimila svoju prvu pjesmu: 'Već sam pjevala u stranim zemljama'

Piše JL
13. ožujka 2019. - 18:56
hanaa

Mlada glazbenica Hana Huljić, kći proslavljenog splitskog glazbenika Tončija Huljića, predstavila je svoju prvu pjesmu 'Alisa', koju potpisuje i kao kantautor.

Pjesma je objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom jer je ova magistra kompozicije i glazbene teorije, pjesmu prvotno zamislila i napisala na engleskom jeziku. Naime, strano glazbeno tržište joj je blisko obziromda već nekoliko godina nastupa kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta.

Hana dolazi iz poznate hrvatske glazbene obitelji, a odluka za istup na scenu dugo je sazrijevala. Iskustvo sa svjetskih pozornica dalo hrabrost da glas pusti i u Hrvatskoj:

'Cijeli život pjevam i skladam. Glazbu sam i studirala i time ću se uvijek baviti, pa se ne želim skrivati i pisati pjesme koje slažem u ladicu. Do sad sam uglavnom pjevala u stranim zemljama gdje mogu opušteno uživati u tome jer me nitko ne zna, ali čemu to? Upitala sam se zašto pored svojih, ne bih možda pjevala i pjesme svojih roditelja ako to želim, pa njih pjevam i u Kini na koncertima Maksima Mrvice.', kaže Hana Huljić.

24. travanj 2024 12:08