StoryEditorOCM

Hvar: obilježen Dan prve pomoći

Piše PSD.
14. rujna 2008. - 17:16

Na hvarskom Trgu sv. Stjepana obilježen je Svjetski dan prve pomoći, u čemu su sudjelovali predstavnici Grada, Policijske postaje, škola, socijalne skrbi, zdravstva, vrtića i Crvenog križa.

Predstavnici tih važnih struktura u gradu pozdravili su nazočne Hvarane i goste, a ravnateljica Crvenog križa Maja Budrović je kao domaćica manifestacije upoznala sve sudionike programa i posjetitelje o geslu ovogodišnjeg događanja “Pružimo prvu pomoć – spasimo svaki ugroženi život”.

U tom smislu je naglasila bitnost poznavanja prve pomoći jer je ona važna za sigurniju i humaniju zajednicu, a Crveni križ u tome ima vodeću ulogu. Sukladno novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, Crveni križ priređuje predavanja o prvoj pomoći za vozače i građane.

Budući da je stradavanje na cestama i dalje poražavajuće, poznavanje prve pomoći postaje prioritet. Nakon obraćanja ravnateljice, uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupali učenici osnovne i srednje škole.

Maturantice SŠ Hvar su također prezentirale pokaznu vježbu pružanja prve pomoći, a djeca IV. razreda OŠ prikupljala novčanu pomoć za akciju “Sve me boli”.

M. CRNČEVIĆ/EPEHa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 18:39