StoryEditorOCM
Dalmacijaupravi posrnule imotske tvrtke radnici dali rok od 15 dana

Imotski: ‘Vodoprivredi’ posao ili stečaj

Piše PSD.
5. ožujka 2012. - 09:59

− Ovako je stanje neodrživo i radnici daju još dva tjedna upravi tvrtke da nađe mogućnost za početak rada, ali i da, s obzirom na stanje na tržištu rada, paralelno radi na otvaranju stečaja. No, ni stečaj nije kraj “Vodoprivrede”, jer ćemo tražiti da se nađe strateški partner ili da se u stečajnom postupku traži prodavanje tvrtke kao gospodarske cjeline kako bi se nastavilo s radom i očuvala se preostala radna mjesta − zaključak je sa zajedničkog sastanka radnika imotske “Vodoprivrede”, njezina vodstva i povjerenika HUS-a Joze Marića održanog u Imotskom.

− Stanje je uistinu vrlo teško, tvrtka ne radi gotovo godinu dana, radnici ne dolaze na posao, a vodstvo je praktički bespomoćno jer posla nema. Dugovi se gomilaju i sada iznose više od 30 milijuna kuna. Stoga smo još jednom, posljednji put, svima nama dali dva tjedna da svatko u svome poslu pokuša naći mogućnosti za nastavka rada “Vodoprivrede”. Valja ponovno uspostaviti kontakte sa Županijom i resornim ministarstvima u Zagrebu, a paralelno s tim poslom, vodstvo tvrtke radit će na otvaranju stečaja. Rekli smo radnicima da ćemo i nakon otvaranja stečaja učiniti sve da tvrtka stane na svoje noge − izjavio nam je Jozo Marić nakon sastanka s radnicima.

Treba pripomenuti da je pedesetak radnika “Vodoprivrede” krajem prošle godine dobilo 10 zaostalih minimalnih plaća, a tvrtka je u teškom stanju i ove godine. Neki radnici uzeli su svoje radne knjižice pa ih je u poduzeću sada četrdesetak.

b. ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 22:02