StoryEditorOCM
Dalmacijaante vuković iz podbablja ima zaista posebnu nezavisnu listu

Originalna lista: Rigeta vjeruje samo ženama

Piše PSD.
7. svibnja 2009. - 14:34
Dok je i ovog puta ispodprosječna zastupljenost žena na listama za nadolazeće lokalne izbore u Imotskoj krajini, Ante Vuković zvani Rigeta, kao nezavisni kandidat za načelnika općine Podbablje, sa svojom nezavisnom listom debelo popravlja taj prosjek.

Naime, Rigetina neovisna lista, s nositeljicom Milom Žužul, stopostotno je zastupljena članicama ljepšega spola.

Rigeta je sve iznenadio i neobičnim prikupljanjem potpisa koji mu omogućuju ravnopravno nadmetanje s ostalim načelničkim kandidatima. Prikupio je stotinu potpisa samo od žena.

Od muškaraca Rigeta povjerenje daje samo svom zamjeniku Milanu Šušnjaru. Pravnice, trgovkinje, domaćice, studentice, pa čak i jedna trudnica, podržavaju Rigetu, kako kažu, prije svega zato jer je duhovit čovjek. A on iz svog programa, između ostalog, izdvaja otvaranje “sigurne kuće” na prostorima općine Podbablje.

 - Uvijek se u našem kraju govorilo da žene nose tri ćoše kuće, pa ne vidim razloga zašto žene ne mogu voditi jednu općinu. Previše je tu u lokalnoj politici mudrijanja, sve se svodi na jedno obično tračanje, a to je žensko područje. Ja sam im tu tek na ispomoći – ističe Ante Vuković Rigeta.

Ivan Maršić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 07:25