StoryEditorOCM
Dalmacijasdp žestoko udario na listu dr. jadrijevića:

RASPAD SINJSKE KOALICIJE ‘Neće više Stipe slaviti u Milanovićevu selu’

Piše PSD.
11. studenog 2011. - 20:41

dr. Stipislav Jadrijević

Odluka sinjskoga gradonačelnika Ivice Glavana da na nezavisnoj listi svoga političkog mentora dr. Stipislava Jadrijevića iziđe na državne izbore dovela je do očekivanog raspada sinjske vladajuće koalicije, iz koje je istupio SDP.

Odluku o izlasku iz koalicije, potpisane 1. srpnja 2010. godine, donio je Gradski odbor SDP-a zbog, kako navode, “konstantnog nepoštovanja koalicijskog sporazuma i nemogućnosti da u takvoj koaliciji opravdamo očekivanja naših birača.”

Ovo je obrazloženje, zapravo, “smokvin list” iza kojega se krije popis ozbiljnih razloga koji već dulje vrijeme govore o incestuoznosti političkog braka sinjske vladajuće većine.

− Dr. Jadrijević i njegova lista još su na izborima za Gradsko vijeće uz pomoć otpadnika iz SDP-a ušli u naše biračko tijelo, a na izborima za vijeća mjesnih odbora uzimali su naše članove koji su se biračima lažno predstavljali, privlačeći tako neupućene birače SDP-a. Unutar Gradskog vijeća posebno smo se razišli oko Autoprijevoza – kaže Nataša Poparić, predsjednica Gradskog odbora SDP-a.

Sada se otkriva da su zbog tih razloga u SDP-u već prije donijeli odluku o napuštanju koalicije. Sve se to trpalo pod tepih.

Puklo je poslije odluke dr. Jadrijevića da ide na parlamentarne izbore, a što je službeno objavio u razgovoru za jedan portal.

− U tom razgovoru dr. Jadrijević se razotkrio i pokazao da je u službi glavnih političkih suparnika SDP-a. Na sva usta hvali postignute rezultate predsjednice Vlade Jadranke Kosor, iako svi dobro znamo i osjećamo katastrofične posljedice politike HDZ-a, kojemu je Kosor na čelu. Jadrijević također hvali zdravstveni sustav u Hrvatskoj.

- U tome je, čini se, jedini u Hrvatskoj uz aktualnog ministra Milinovića i potpuno je suprotstavljen zdravstvenom programu Kukuriku koalicije. I, na kraju, Jadrijević se hvali da je pobijedio SDP u svojem i rodnom selu oca Zorana Milanovića.

- Bilo bi korektno da je dodao da je do takvog rezultata došao na prijevaru. To mu sigurno neće poći za rukom na izborima 4. prosinca – odlučna je Poparić, dodajući da će ljudi iz SDP-a staviti na raspolaganja sva mjesta koja su im pripala koalicijskim sporazumom.

 toni paštar

Jadrijević: Možemo mi i na izbore

Dr. Jadrijević izrazio je žaljenje zbog takve odluke.

− I ptice na grani znaju da je SDP napustio koaliciju zato što NL dr. Jadrijevića izlazi na parlamentarne izbore. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, mi koji izlazimo na parlamentarne izbore ili kolege iz lokalnoga SDP-a koji bi vodili malo gradsku, a malo državnu politiku. Pred nama je sada proračun. Ako ga ne donesemo, zna se što slijedi. NL dr. Jadrijevića ne bježi od prijevremenih izbora u gradu Sinju, ako drugi vijećnici to žele − izjavio je dr. Jadrijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:20